NVIDIA SHIELD TV krijgt update voor verbeterde toespitsing als Plex mediaserver

Wie een op gamers gerichte mediaserver aan wil schaffen, kan al snel de NVIDIA SHIELD TV overwegen. Dit Android-kastje met een aardige grafische processor werd al sinds launch geleverd met Plex vooraf geïnstalleerd, maar gaat zich aan de hand van een update meer en meer op het platform richten.

NVIDIA kondigde de vernieuwde Plex-features aan middels een officiële blogpost, waarin een handvol nieuwe mogelijkheden uiteengezet worden.

Middels Plex wordt het mogelijk om op de NVIDIA SHIELD live-televisie of DVR-video’s op te nemen, om die vervolgens vanaf het apparaat zelf of een ander apparaat af te spelen. Middels een losse applicatie of via een browser kunnen opnames ingepland en afgespeeld worden, met de SHIELD TV als mediahub voor al je gewenste content.


De SHIELD TV wordt standaard uitgerust met 16 GB intern geheugen, terwijl de iets duurdere Pro-variant over 500 GB beschikt. Daarbij kunnen USB-drives en externe harde schijven (en SD-kaarten in het geval van de Pro) gebruikt worden om de opslag te vergroten. Met komst van de laatste update worden echter ook netwerkopslagen (NAS) tot 24 TB ondersteund door NVIDIA’s Android-kastje.

Plex is tot enige hoogte gratis te gebruiken, maar komt pas echt tot zijn recht middels een abonnement: de zogenaamde Plex Pass. Beginnend bij 4,99 euro per maand wordt het dan mogelijk om op afstand videocontent op te nemen en de bestanden ook offline te synchroniseren.

Meer weten over de NVIDIA’s Android-gebaseerde ‘caster’ en de mogelijkheden die het voor gamers zoal levert? Klik dan vooral door naar onze uitgebreide NVIDIA SHIELD TV review, vol impressies, benchmarks en videoverslagen over het apparaat.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren