Steam brengt verandering in Curator-systeem en richtlijnen voor ontwikkelaars

De Steam Store is weer toe aan een aantal verse veranderingen. Middels een officiële blogpost heeft uitgever Valve laten weten wat er de komende tijd (achter de schermen) zal veranderen.

Onder het mom van het Steam Direct-programma heeft Valve nu dan toch besloten wat de kosten worden voor ontwikkelaars om hun spellen op de webwinkel te publiceren. Ging men eerst nog uit van bedragen tussen de 500 en 5000 dollar, heeft Steam uiteindelijk (met behulp van gebruikersinput) laten weten dat het slechts de minimale drempelwaarde van 100 dollar zal bedragen. Zodoende moeten ook de kleinste ontwikkelaars een kans krijgen om hun game op het populaire platform te krijgen.


Daarbovenop gaat Steam strakker toezicht houden op hoe sommige ontwikkelaars en uitgevers zich gedragen op het verkoopplatform. Kleine — vaak belabberd uitgewerkte — spellen werden doorgaans nog wel eens voorzien van een overdreven hoeveelheid Steam Trading Cards, waardoor ruileconomieën moesten zorgen voor dikke omzet met minimale inzet. Daar moet volgens Valve nu een einde aan komen.

Ook Steam Curators krijgen binnenkort meer mogelijkheden om hun lijst met aanbevolen spellen te organiseren. Zo wordt het mogelijk om direct een embedded YouTube-video te koppelen aan gecureerde games, alsmede een handvol spellen te bundelen in zelfverzonnen lijsten.

Toevalligerwijs kun je GamersNET nu ook op de Nederlandse voorpagina van de Steam Store vinden, pal bij de populairste Curators uit ons landje. Mocht je zelf ook aan- en afbevelingen van onze website direct in je Steam-ervaring meenemen, volg dan vooral de GamersNET Curator-pagina.

  1.   
    JuulsJo's avatar

    3000 minecraft clones incoming 🙄