Nintendo wijzigt plannen voor betaalde online service Switch

Nadat Microsoft met de komst van de Xbox 360 een prijskaartje aan online gamen hing, volgde Sony dit voorbeeld bij de overstap naar de PlayStation 4. Tot op heden is Nintendo dan ook nog de enige consolefabrikant waarbij je gratis multiplayer kunt spelen op de nieuwste console. Toch zal online gamen op de Switch ook niet voor eeuwig gratis zijn, zo liet Nintendo eerder al weten. Vanaf de herfst van 2017 zou je circa twintig euro moeten betalen om online te kunnen gamen op de Switch. In ruil daarvoor zou je ook iedere maand één NES- of SNES-titel met nieuw onlinecomponent tijdelijk gratis kunnen spelen.

Nu heeft Nintendo de plannen voor de onlinedienst van de Switch gewijzigd. De Japanse consolefabrikant laat weten dat de betaalde online service voor de Switch niet in de herfst van 2017, maar pas in 2018 gelanceerd zal worden. Een lidmaatschap van één maand krijgt een prijskaartje van 3,99 dollar, voor drie maanden betaal je 7,99 dollar en als je een abonnement voor een jaar afsluit, moet je 19,99 dollar neerleggen.

Naast de mogelijkheid om online te gamen, krijg je daarvoor ook toegang tot een variëteit aan NES- en later ook SNES-titels, waar een onlinecomponent aan is toegevoegd. In deze ‘Classic Game Selection’ zal je onder andere Super Mario Bros. 3, Balloon Fight en Dr. Mario kunnen vinden, al zal dit aanbod in de toekomst worden uitgebreid.

 1.   
  fdennis's avatar

  Nog teveel geld. Ik wilde vorige week met een vriend Mario Kart online doen. Maar na 4 pogingen hebben we het maar opgegeven. En dat terwijl we ook nog eens allebei een losse lan aansluiting van 30 euro erbij hebben gekocht. Wat blijkbaar ook al niet eens standaard op de console zat. Ik vind het daarom ook schandalig dat ze geld durven te vragen voor deze bagger service.

 2.   
  Kroelbeertje's avatar

  In iedereval een stuk goedkoper!

 3.   
  MikeGevers's avatar

  Dus als ik het goed begrijp, wordt dat huren van klassieke Nintendo-games vervangen door het permanent kunnen spelen van games als Dr. Mario en Super Mario Bros. 3 met toegevoegde multiplayer/coöp? De formulering van Nintendo is wat onduidelijk op dat front.

  Maar als dat het geval is, overweeg ik zowaar om $20 per jaar te betalen, zeker aangezien je dan ook nog extra korting krijgt in de eShop 🙂

 4.   
  Leon 2.0's avatar

  Daar lijkt het inderdaad wel op, Mike. Zou ook een beduidend betere deal zijn dan het originele plan. 🙂

 5.   
  Sixty's avatar

  dit geeft mij gewoon een insta buy daarop

 6.   
  Papachico's avatar

  Deze wijziging is best wel aangenaam en ook zeker meer kindvriendelijk. Vrij lage prijzen met daarbij iedere maand een perma NES of SNES game? Netjes.