‘Helft van de gamers online gepest’, aldus Brits onderzoek

Ruim de helft van de jongeren wordt tijdens het online gamen gepest, dat blijkt uit een onderzoek van het Britse Ditch The Label. Uit een onderzoek onder meer dan 2.500 spelers van Habbo Hotel bleek dat 57% wel eens online gepest werd.

Nu is Habbo Hotel misschien niet de beste plek om doorsnee gamers te vinden, maar uit verder onderzoek blijkt dat de cijfers bij andere games niet veel verschillen dan de uitkomsten van het onderzoek van Ditch The Label. Op Twitter vroeg Fabian Diepstraten (Fabiven, League of Legends-speler voor H2K) aan zijn volgers of zij wel eens te maken hebben met pesten tijdens het gamen. Van de ruim 8.500 stemmen gaf 63% aan dit wel eens meegemaakt te hebben.


Reacties op de vraag liepen uit van anekdotes over pesten, tot de mening dat het geen pesten maar ‘lastig vallen’ is wanneer je iemand eenmalig online ontmoet. De meest opmerkelijk reactie kwam echter van de Zweedse gamer Amin Mezher:
if you consider yourself bullied online or even let yourself be ” bullied ” then u are just a faggot, no offense.
Later nuanceerde hij het door eraan toe te voegen dat hij vindt dat mensen die zich online gepest voelen het zelf in de hand hebben aangezien je tegenspelers vaak kan muten. Ook geeft hij aan het respectloos te vinden tegenover mensen die in echte leven serieus gepest worden.

Wat jullie? Zijn jullie wel eens gepest online? En hoort het bij de cultuur, of is het een serieus probleem? Laat het weten in de reacties!

 1.   
  3333/3333's avatar

  Ah Ditch The Label, tevens verantwoordelijk voor pareltjes als ‘Gender as a Spectrum’, de ‘Top 6 meest progressieve video game personages’ en ‘De gevaren van trolls in online gaming’.

  Social justice warriors pur sang.

 2.   
  Bacotje's avatar

  Mjah als je slacked kan je m van mij krijgen!!!!

 3.   
  Downzilla's avatar

  Als je niet online pest krijg je minder sukkels zoals mij.

 4.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Helft van de gamers weet niet hoe een mute/block functie werkt blijkbaar

 5.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Zoals Obama altijd zei; Hahahahahahahaha How The Fuck Is Cyber Bullying Real Hahahaha Nigga Just Walk Away From The Screen Like Nigga Close Your Eyes Haha

 6.   
  420blazeit's avatar

  Gepest worden op internet.. ๐Ÿ™„ we leven echt in een generatie vol pussies.

 7.   
  downzillaiseendownie's avatar

  idd downzilla je treitert werkelijk iedereen hier daar geniet je van ik durf te wedden dat je in real life geen shit voorsteld

 8.   
  gabbersouthiseendownie's avatar

  Downzilla lijkt me best een aardige gast.

 9.   
  Tom's avatar

  Mooie thread. Maar nee, ‘pesten’ hoort er niet bepaald bij. Dat soort zaken kun je altijd muten, blocken of reporten.

  That being said, is het ook wel zaak aan ontwikkelaars er iets aan te doen. Eergisteren werd ons team in Overwatch nog voor ‘cancer team’ uitgemaakt en mijn vriendin moest blijkbaar iets **** doen om vervolgens zelfmoord te plegen, aldus een medespeler. Was gewoon een goeie pot, we verloren alleen.

  Noem me dan gerust een faggot, maar die kerel hebben we dus wel even gerapporteerd bij Blizzard, en die mogen ze van mijn part flink straffen voor dat soort nodeloze scheldpartijen. Zo ga je niet met elkaar om in Overwatch. Het is verdomme League of Legends niet.

 10.   
  Dreezel's avatar

  @downzillaiseendownie

  Je bent een held ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜›

 11.   
  JocabdeHaas's avatar

  ik snap niet alle haat op downzilla, snap je niet dat het aanmaken van anti-accounts niet alleen een verspilling van tijd maar ook super hypocriet is? sommige mensen….