Plattegrond voor E3 2017 vrijgegeven; Sony claimt grootste booth

Met nog een kleine twee weken te gaan, staat de Electronic Entertainment Expo (E3) nu echt voor de deur. ’s Werelds grootste game-evenement als het aankomt op grote onthullingen. Niet gek dan ook dat de definitieve plattegrond van de E3 van 2017 inmiddels binnen komt rollen, en die levert op zijn beurt een leuke inkijk op de beurs. Zo zien we dat Sony in de West Hall van de Los Angeles Convention Center de grootste ruimte van de beurs heeft geclaimd.


Sony heeft bijna jaarlijks de neiging om veel ruimte in te roosteren tijdens E3, maar ditmaal lijkt het anders dan anders opgesteld te zijn. Groter dus vooral. De booth overstijgt met zijn ruim 4.000 vierkante meter niet alleen die van Nintendo (3.000 vierkante meter), maar ook die van Microsoft (1.617 vierkante meter) met flinke schreden.

Daarnaast ligt de area van het PlayStation-merk niet langer pal tegenover de directe concurrentie van Microsoft, maar naast het evenals Japanse Nintendo. Evenals een concurrent, zij het dan niet zo parallel aan de Xbox One.

De vraag is echter vooral wat Sony van plan is met al die vierkante meters aan beursvloer. Nemen prominenten first-party titels als Days Gone en Spider-Man dan echt zo veel ruimte in, of komt PlayStation straks plots met meer exclusieve games om ten toon te stellen?


Zelf een overzichtelijk kijkje nemen op de beursvloer van wellicht de belangrijkste game-beurs van het jaar? Druk dan door richting het E3 official floorplan en plan je denkbeeldige avontuur over de LA Convention Center in.

Wil je de sfeer van vorig jaar nog eens proeven? Dan ben je welkom bij een van onze vele E3 2016 fotoreportages of de E3 Vlogs die we vorig jaar produceerden.

 1.   
  GamerJaime's avatar

  Sony was vorig jaar by far mijn favoriet wat betreft Persconferenties! Omdat Sony een conferentie had zoals ik ze graag zie! Met veel toffe aankondigingen en wat kleine verassingen. Geen gezeur over cijfers. Geen saai gezeur ertussendoor, nee games, games, games! Hopelijk doet Sony dat dit jaar opnieuw maar komen ze ook met wat releasedatums. En nu ik hier lees dat ze op de beursvloer dus ook veel ruimte gaan innemen zou het mij niet verbazen als veel van de games die vorig jaar aangekondigd werden nu al speelbaar zijn. En als dat zo is komen ze hopelijk snel uit. Ik ben heel benieuwd!

 2.   
  nielsiebro's avatar

  Ik ben nog nooit zo hyped geweest voor een e3. vooral die van Sony. Kan echt niet wachten!

 3.   
  remcoabc's avatar

  nintendo neemt ook wat ruimte in beslag hoor, met 2 stands

 4.   
  Tom's avatar

  Nintendo hanteert vaker twee losse booths. Eentje is om games groots op display te kunnen zetten, de ander geldt meer als ontmoetingsplek voor lieden van pers, PR en sales.

 5.   
  Rolf31's avatar

  Tom schreef, "Nintendo hanteert vaker twee losse booths. Eentje is om games groots op display te kunnen zetten, de ander geldt meer als ontmoetingsplek voor lieden van pers, PR en sales. "

  Hey Tom,

  Er is iets mis gegaan in de verzending van de documenten heb ik het idee. Ik heb mijn toegangskaart en reisdocumenten nog niet ontvangen. Daarnaast zouden we nog afstemmen waar we samenkomen voor de reis.

  Hopelijk hoor ik snel van je!

  😛

 6.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Maar het menselijk oog kan maar 2400 vierkante meter waarnemen

 7.   
  Master Messi's avatar

  Ik ben benieuwd, nog maar 2 weekjes! 😆

 8.   
  sjaak19832015's avatar

  Ik vind de e3 bij lange na niet meer zo bijzonder als dat het een jaar of 10 geleden was.
  Anderzijds stellen ze zich wel steeds meer open voor het publiek en daar hoeven we niet altijd blij van te worden. Games in een alpha of beta fase aan het publiek worden getoondheeft niet altijd een positief effect en ik ben daarom van mening dat ze dit beter door game criticus als de mannen van Gamersnet bijvoorbeeld.

 9.   
  JaslanNL's avatar

  Je kan het van twee kanten bekijken. Of het is compensatiegedrag, of ze hebben echt wat te tonen x10.

 10.   
  Rijstekorrel's avatar

  ik ben benieuwd wat ze zullen hebben dan bij Sony.

 11.   
  MikeGevers's avatar

  Ik kom Harambe wreken schreef, "Maar het menselijk oog kan maar 2400 vierkante meter waarnemen"

  2397,6 vierkante meter, om precies te zijn