Mad Max-achtige actiegame Crossout nu gratis te spelen op pc, PlayStation 4 en Xbox One

Van de Russen bij Gaijin Entertainment en Targem Games komt Crossout, een gratis te spelen actie-spel in een post-apocalyptische wereld. De game draaide al langer in diverse testfases, maar is vanaf vandaag free-to-play gelanceerd op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

In Crossout worden spelers tegenover elkaar gezet met enkel hun eigen toegetakelde wagen als wapen. De rijdende bakken des doods zijn naar eigen smaak te pimpen, maar kunnen ook uitgerust worden met tal van verschillend schietgerei en unieke vaardigheden. Denk aan hittezoekende raketten of auto’s die volledig onzichtbaar kunnen worden. Dat hadden ze niet bij Top Gear.

Het free-to-play aspect komt naar voren in de verschillende onderdelen om auto’s mee op te dossen. Deze zijn door te spelen langzaamaan te ontgrendelen, maar uiteraard biedt Crossout ook de mogelijkheid om sneller mooie spulletjes te verdienen aan de hand van de optionele financiële gift.

Daarbovenop introduceert Crossout een eigen economie voor verschillende voorwerpen om te verdienen. Door lid te worden van bepaalde facties en mee te doen in PvP of PvE gevechten, wordt geld verdiend. Door tactisch met dat geld om te gaan, kunnen spelers invloed hebben op de vraagaanbodverhouding van verschillende upgrades en cosmetische toevoegingen.

Ga jij Crossout (voor noppes) een kansje gunnen, of zie je deze Mad Max-achtige free-to-play game niet zo zeer zitten? Wij zijn benieuwd naar jouw indruk van Crossout!

 1.   
  Prolaxx's avatar

  Ff kijken of het wat is

 2.   
  mattioza's avatar

  Nou met Mad Max lijkt het me qua gameplay weinig overeenkomsten te hebben, eerder een snellere variant van World of Tanks.

  Ik ga het wellicht wel eens proberen. 🙂

 3.   
  Tom's avatar

  De Mad Max-vergelijking is ook meer in de setting te vinden, en het feit dat je post-apocalyptische auto naar smaak aan te passen is.

  Maar ja, qua gameplay doet het inderdaad aan als een snellere variant van World of Tanks, met een vleugje Carmageddon misschien.

 4.   
  ScorpionNL's avatar

  Zeer vermakelijke game tot nu toe.

 5.   
  Daniel Z's avatar

  Gedownload. Eens kijken of het chill is voor de stream deze week!

 6.   
  CHILLOZZ's avatar

  Daniel Z schreef, "Gedownload. Eens kijken of het chill is voor de stream deze week!"

  HELD 😆

 7.   
  Master Messi's avatar

  Ziet er leuker uit dan het Mad Max spel 😛

 8.   
  ronineter's avatar

  Heb dit spel nu al een paar uurtjes gespeelt. Vind het super leuk!

  In dit spel bestaat wel een premium currency, maar deze is ingame op een goeie wijze te verdien. Het verkopen van bijvoorbeeld koper levert aardig wat op in een korte tijd.

  Voor de fabricage van onderdelen moet je resources verzamelen en de fabricage duurt een bepaalde tijd. Echter kan die tijd met die “premium” Currency verkort worden. Dit levert echter niet zoveel problemen op aangezien je genoeg om 4 uur te skippen kan verdienen in +-15 minuten in pve battles.