Legendarische Pokémon en PvP komen deze zomer naar Pokémon GO

Dit jaar zijn er verschillende events gehouden in Pokémon GO, maar sinds de tweede generatie aan Pokémon hebben we geen nieuwe content meer gekregen, ondanks de belofte dat de mobiele hit van 2016 dit jaar nog drie grote updates zou krijgen.

Deze zomer lijkt daar verandering in te komen. Eerder deze week werd min of meer bevestigd dat de legendarische Pokémon deze zomer zouden verschijnen, toen de marketing manager van ontwikkelaar Niantic een ontvangstspeech voor een award moest geven, die uit slechts vijf woorden mocht bestaan. Hij koos de woorden:

This summer will be legendary
Uit de mond van het marketinghoofd van Niantic is dat natuurlijk veelbetekenend. In een interview met Mathieu de Fayet, de Vice President of Strategic Partnerships van Niantic, krijgen we daarvoor nu écht concrete bevestiging, alsook voor een andere nieuwe feature: directe gevechten tegen andere spelers.

De beste man kreeg de vraag hoe de ontwikkelaar spelers geïnteresseerd wil houden, aangezien slechts één op de tien mensen die het spel ooit speelden, nu nog regelmatig speelt. Het antwoord luidde dat Niantic een aantal features moest uitstellen vanwege de gigantische populariteit van Pokémon GO, maar dat die deze zomer dan eindelijk gaan verschijnen. Die plannen waren onder andere de Legendary Pokémon en de mogelijkheid voor spelers om elkaar uit te dagen voor een gevecht.

Daarnaast zei De Fayet dat de teamkeuze van spelers een grotere rol moet gaan spelen en dat het doel is dat Pokémon GO-spelers sociale interacties met elkaar aangaan. Hij zei dat Ingress, Niantics vorige game, het juist zo goed deed omdat het spel spelers aanmoedigde om de interactie aan te gaan met elkaar, zowel online als in de echte wereld.


Voorlopig is dit de meest concrete bevestiging die we hebben voor de legendarische Pokémon en 1v1-gevechten. Nu de zomer met rasse schreden nadert, en de mussen dit jaar inmiddels al meerdere keren van de daken zijn gevallen, wordt de drempel om Pokémon GO weer op te pakken steeds lager. De toevoeging van nieuwe features zou er dus voor kunnen zorgen dat we deze zomer weer massaal mensen op straat zien, op jacht naar digitale wezens.

Wat denken jullie: gaan legendarische Pokémon en directe gevechten tussen spelers de daling in spelersaantallen deze zomer een halt toe zal roepen? Of is de echte hype inmiddels definitief voorbij en blijft de spelersbasis exclusief bestaan uit die-hard Pokémon-fans? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    Coppersan's avatar

    Ik speel zo af en toe nog en zie stiekem nog hier en daar wat lures aan staan op mooie dagen! ik denk dat deze update op zijn minst een aantal spelers terug krijgt.