AOC brengt nu ook 240Hz gaming monitor met NVIDIA G-Sync op de markt

De Taiwanese hardware-fabrikant AOC is druk bezig met het uitbreiden van diens gaming-lijn, AOC AGON. Onder de banier bracht de schermenmakelaar al legio interessante modellen uit, maar daar komt binnenkort een extra toevoeging bij. De AOC AGON AG251FG is wederom een 240 Hertz monitor, maar ditmaal voor het eerst voorzien van NVIDIA’s G-Sync technologie.


NVIDIA G-Sync stelt monitors in staat beter aan te sluiten op de uitvoerende datastroom van de videokaart. Hierdoor kan motion blur verminderd worden, maar worden ook stabielere framerates evenrediger gefaseerd op het beeldscherm. Concurrent AMD heeft eenzelfde systeem onder de naam FreeSync, die doorgaans een grotere afzetmarkt had binnen AOC’s AGON-serie.

Met de AG251FG heeft AOC een zeldzaam selling point in handen. De 25 inch grootte monitor is een van de weinige G-Synch schermen die op 240 Hertz presteert. Daarmee kan dit model gezien worden als het grotere broertje van de AOC AGON AG251FZ, die we laatst ter test over de redactievloer hadden. Hetzelfde ontwerp, een overeenkomst in aansluitingen, die bizarre beeldverversing en 1 milliseconde responstijd, maar dan een tikkeltje fermer dus.

De adviesprijs voor de AOC AGON AG251FG bedraagt een flinke 599,- euro. De nieuwe G-Sync monitor moet in augustus dit jaar beschikbaar zijn.

 1.   
  3333/3333's avatar

  NVIDIA G-Sync stelt monitors in staat beter aan te sluiten op de uitvoerende datastroom van de videokaart. Hierdoor kan motion blur verminderd worden, maar worden ook stabielere framerates evenrediger gefaseerd op het beeldscherm.

  Het synchroniseert de refreshrate van de monitor met de framerate die de gpu levert. Lijkt me een simpelere uitleg.

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  blits schermpie tho.

  Ook eens wat anders dan standaard zwart.. Al zullen de meeste de achterkant niet vaker dan 1x zien wahahahha