Corsair lanceert K68 toetsenbord; mechanisch en spatbestendig

In de wereld van gaming keyboards is het vaak het één, of het ander. Zo moet de gamer die een water- en stofbestendig toetsenbord wil, vaak afzien van de mechanische schakelaars. Zie daarvoor de Cooler Master Masterkeys Lite L als prangend voorbeeld, waterbestendig, maar geen mechanische klikkers. Corsair tracht nu echter het beste van beide te leveren met de recent onthulde Corsair K68, een toetsenbord mét mechanische schakelaars, die ook nog eens tegen allerhande vuile scenario’s is opgewassen.


De Corsair K68 laat zich momenteel enkel uitrusten met de Cherry MX Red mechanische schakelaars, voorzien van een rode LED-verlichting. Doordat de zogenaamde switches in zijn gebouwd in hun respectievelijke omhulsels, kunnen waterdruppels en vuiltjes niet langer de schakelaars benaderen en benadelen. De schuivende onderdeeltjes blijven dus vrij van wrijving of verkalking middels hun eigen, minuscule omheining. Tenminste, zolang je de daarvoor bedoelde keycaps wel bovenop de de klikkertjes laat liggen.

Naast de stevige en spatbestendige bouw bevat het K68 toetsenbord alles wat we inmiddels gewend zijn van Corsair en diens vaste partner Cherry MX. Volledige anti-ghosting over alle toetsen, een handvol toegewezen mediaknoppen (niet mechanisch), alsmede een soortgelijke polssteun zoals hetgeen we recentelijk nog bejubelden in onze K95 RGB Platinum review.


Hoewel de K68 op het verre Computex werd onthuld, is dit toetsenbord wereldwijd per direct verkrijgbaar. De richtprijs bedraagt een nog aardig schappelijke 89,30 euro. Niet bijzonder hooggegrepen voor een volwaardig mechanisch toetsenbord.

Meer weten over het spill resistant keyboard van Corsair? Bezoek dan ook de officiële Corsair K68 webpagina voor meer informatie en beeldmateriaal.

 1.   
  Mattiees's avatar

  dat is een prima prijsje! moet wel zeggen dat ik de rode backlight wel wat overdreven vind dus hoop dat dat uit te schakelen is.

 2.   
  Tom's avatar

  Corsair heeft met de CUE-software ongetwijfeld een van de betere besturingssystemen voor de ingebouwde LED-jes van al hun randapparatuur (en casefans e.d.). En ja, de optie om de verlichting te dempen of volledig uit te schakelen is immer aanwezig. 🙂

 3.   
  CHILLOZZ's avatar

  fap/squert bestendig toetsenbord…. Voor de echte fappers hahahaha

 4.   
  3333/3333's avatar

  Als je een glas water over je toetsenbord laten vallen vind ik het eigenlijk wel een gepaste straf als die gewoon stuk gaat. Soort van darwin award principe voor computerapparatuur.

 5.   
  sjaak19832015's avatar

  Patriotic Pepe schreef, "Als je een glas water over je toetsenbord laten vallen vind ik het eigenlijk wel een gepaste straf als die gewoon stuk gaat. Soort van darwin award principe voor computerapparatuur. "

  Dacht meer dat dit voor mensen is die hun toetsenbord onder kwijlen als een game sessie te intens is 😀 .

 6.   
  Tom's avatar

  sjaak19832015″][quote=”Patriotic Pepe schreef, "Als je een glas water over je toetsenbord laten vallen vind ik het eigenlijk wel een gepaste straf als die gewoon stuk gaat. Soort van darwin award principe voor computerapparatuur. "

  Dacht meer dat dit voor mensen is die hun toetsenbord onder kwijlen als een game sessie te intens is 😀 .[/quote]

  Dat klinkt nóg minder snugger dan per ongeluk een drankje morsen.

  Dit is trouwens wel enorm handig tegen de zoute tranen bij slechte online potjes, I might add.