Far Cry 5 verschijnt op 27 februari 2018

Ubisoft heeft zojuist meer getoond van Far Cry 5 en een releasedatum naar buiten gebracht. De game zal op 27 februari 2018 verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Voor het eerst gaan we richting de Verenigde Staten en Joseph Seed is de grote vijand van de game. In Hope County in Montana is het al jaren rustig, totdat de lokale sekte een “staatsgreep” doet. Jij kruipt in de huid van een hulpsherrif.


Net als in de vorige games kun je weer gebruik maken van veel verschillende voertuigen, waaronder vliegtuigen, waarmees je ook luchtgevechten gaat houden. Ook zijn er veel landvoertuigen aanwezig en schepen. Ook doen wilde dieren weer hun intrede, maar dan aangepast aan het Amerikaanse landschap. Er zijn natuurlijk ook weer vele wapens te gebruiken, ditmaal ook handwapens als sloophamers en honkbalknuppels. Je dient watertorens te beklimmen om nieuwe gebieden te ontdekken.

Tot slot is de Map Editor bevestigd, waarmee je zelf spelwerelden kunt creëren.

Over 18 dagen vertrekken wij richting Los Angeles voor de E3 en daar zullen we de game voor het eerst zelf ervaren. Laat ons ook gerust weten wat je van de aankondiging vindt!

  1.   
    Thijs.'s avatar

    De game is denk ik niet heel mooi maar wat ik heb gezien ben ik er redelijk tevreden over. Na 2 zwakkere delen ( in mijn opzicht ) kan dit na far cry 3 weer eens een hele goeie far cry worden. Ik ben benieuwd!

  2.   
    mattioza's avatar

    Het concept is natuurlijk niet heel verrassend, zal erg in de lijn liggen van Far Cry 3 en 4 qua gameplay. Maar het kan zeker vet worden, past zeker binnen de Far Cry franchise. 🙂

  3.   
    Mandamo's avatar

    “Je dient watertorens te beklimmen om nieuwe gebieden te ontdekken. ”

    Laat maar zitten dan. Volgens mij hebben ze meer dan genoeg kritiek over deze uitgemelkte mechaniek gekregen om met iets anders te komen.

  4.   
    Alfa Warrior's avatar

    Ik ben bang dat dit weer: “Same game, different map” gaat worden net zoals FC 3 op 4 was.

  5.   
    Moodey's avatar

    Dit… is weer precies hetzelfde..

  6.   
    JaslanNL's avatar

    De toon is weer gezet, en Far Cry is weer typisch Far Cry. In dat opzicht zie je in de trailer al dat er niet super veel verandering gaat komen. Maar daar ben ik niet heel rouwig om. Zolang ze maar de minpuntjes van de vorige delen hebben aangepakt en met een gepolijste game komen. De trailer ziet sfeervol uit en de setting is oké. Er zal vast weer genoeg te doen zijn om je dagen zoet te houden. Dikke prima.

    Ik was blij om te horen dat er weer co-op in zit, en ben dan vooral benieuwd hoe ze de co-op hebben geïmplementeerd. Hopelijk maak je als beide spelers progressie in plaats van alleen de host zoals in FC4.

  7.   
    tranceguy's avatar

    Tof! Gaat nog wel ff duren dus maar ik kijk er naar uit hoor…

  8.   
    tranceguy's avatar

    Thijs. schreef, "De game is denk ik niet heel mooi maar wat ik heb gezien ben ik er redelijk tevreden over. Na 2 zwakkere delen ( in mijn opzicht ) kan dit na far cry 3 weer eens een hele goeie far cry worden. Ik ben benieuwd!"

    Lijkt me dat die zowiezo awesome is….