Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

De E3 gaat tegenvallen! | Hot Koffie Show

De E3 is in aantocht en dan zijn Peter, Leon en Tom in de wolken van Los Angeles bezig met alle vette, nieuwe games te checken! Daarom gaat deze Hot Koffie Show, met Tom en Daniël in de hoofrol, over de E3 en of deze dit jaar gaat tegenvallen. Kijk deze bloedstollende discussie en laat vooral je eigen mening en een nieuwe stelling achter!

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  Misschien keertje leuk om de vraag:
  Wat is jouw favorieten game drankje..

  Dus wat drink jij het liefste tijdens het game

 2.   
  darroox's avatar

  Ik kijk erg uit naar de E3 en de Livestreams. en sfeer impressies. Kunnen jullie dit jaar meer aandacht geven aan de triple B of A indie games en de nederlandse inbreng. En ik weet niet of mogelijk is dat jullie op camera een level spelen van een game. En meer beelden van de stad. 8)

 3.   
  Pim Huberts's avatar

  Heb vooral heel veel zin in de E3. Ik vindt ook dat het niet kan tegenvallen als je al weet wat je kunt verwachten, kijk als je nou denkt dat en dat maar alleen dit komt er is het een beetje teleurstellend, maar omdat we nu al een beetje weten wat er komt kan het niet teleurstellend worden. Buiten dit allemaal om vindt ik wel dat het verrassingseffect het leukste is van de E3, ook al is die inderdaad de laatste jaren een beetje aan het vervagen. Maar dat maakt het ook wel weer leuker om te speculeren over games waar nog geen eens geruchten over zijn, denk aan Dying Light 2.

 4.   
  Turk–Life's avatar

  Ik vind het idd ook jammer dat games al voor de E3 aangekondigd worden. Dat blaast het hele WOW WTF effect van de E3 weg.

  Mjah er zullen zoals net is verteld vast nog wel nieuwe games waar we nog niets van weten.

 5.   
  Turk–Life's avatar

  Pim Huberts schreef, "Heb vooral heel veel zin in de E3. Ik vindt ook dat het niet kan tegenvallen als je al weet wat je kunt verwachten, kijk als je nou denkt dat en dat maar alleen dit komt er is het een beetje teleurstellend, maar omdat we nu al een beetje weten wat er komt kan het niet teleurstellend worden. Buiten dit allemaal om vindt ik wel dat het verrassingseffect het leukste is van de E3, ook al is die inderdaad de laatste jaren een beetje aan het vervagen. Maar dat maakt het ook wel weer leuker om te speculeren over games waar nog geen eens geruchten over zijn, denk aan Dying Light 2. "

  Ik hoop echt zo erg dat je gelijk hebt wat betreft Dying light 2. Wat wordt zowiezo pre orderen.

 6.   
  Pim Huberts's avatar

  @turk–life ik ben Flexooow van twitch trouwens. Zo heet ik dus op GN.

 7.   
  mattioza's avatar

  Helemaal eens met Daniël, ik gooide daarom 2 weken geleden ook al die stelling erin.

  De aangrijpende teaser van The Last of Us 2 was trouwens tijdens de PlayStation Experience. Wat dan ook een toonvoorbeeld was (het eerste uur dan toch), hoe het kan zijn met tal van verrassende aankondigingen. Maar dat is dan ook 1 partij dat op die moment met een heel evenement kan uitpakken en publiciteit kan pakken. Misschien gaan we daar in de toekomst ook meer naartoe, dat de grote partijen die nu persvoorstellingen hebben op E3 genre Ubisoft, Xbox, PlayStation, EA, … een eigen evenement uitbouwen en dan de E3 links laten liggen. Is publicitair ook interessanter dan een maand voor E3 zo wat aandacht proberen trekken, want iedereen doet het nu ook, waardoor de aankondiging misschien terug in de vergetelheid geraakt.

 8.   
  JaslanNL's avatar

  Als je met die instelling er heen gaat kan het alleen maar meevallen toch? 😉

  Verder ben ik het wel eens met dat er al veel gespoiled word vóór de E3, van mij zou dit ook niet
  hoeven. Natuurlijk is dit ook een gevolg van het fenomeen social media. Je kan als uitgever ieder moment wat posten in hapklare brokjes en veel mensen doen hap slik weg. Toch krijgen een boel mensen blijkbaar voldoening van die kruimels, het houd ze bezig, steeds weer een nieuwtje in plaats van één keer de bombastische wouw op de E3 en vervolgens een half jaar niets.

  Ergens valt daar wel wat voor te zeggen. De informatie die je krijgt op de E3 kan vrij snel verouderd zijn vanwege tegenslagen of bureaucratisch geneuzel. Aan de andere kant is de impact natuurlijk veel minder als je de helft al weet van te voren. Wat de stelling ook weergeeft, dan gaat het snel tegenvallen omdat je meer verwacht, ondanks dat je al veel weet.

  Zouden uitgevers dan hun eigen evenement moeten houden, om de wind wat uit de zeilen van elkaar te halen en zo zelf alles ideaal kunnen inplannen? Of is de E3 juist een platform dat er voor zorgt dat uitgevers gepushed worden om meer te concurreren? Of een derde optie, is zo’n evenement nog überhaupt van deze tijd? (vind ik wel) Moeten bedrijven niet gewoon eens in de zoveel tijd een stream online gooien waarin ze tonen waar ze mee bezig zijn?
  Altijd leuk om een stelling met meer vragen te beëindigen.

  Stelling: Uitgevers zouden hun eigen jaarlijkse evenement moeten organiseren.

 9.   
  tranceguy's avatar

  Sorry maar gaat juist vet worden, dat lijkt me duidelijk…