Microsoft doopt streamplatform Beam om tot “Mixer”; brengt handvol nieuwe features

Nadat het streamplatform Beam een goed half jaar terug in handen van Microsoft terechtkomt, maakt het team achter de service nu bekend onder een andere naam voort te streven. Beam.pro wordt Mixer.com, met vernieuwde plannen en een verbreding van de beschikbaarheid.

Onderstaande video legt in het kort uit wat er allemaal veranderd is, en wat binnenkort nog zal volgen aan updates voor Mixer:


Mixer ondersteunt nog altijd de ‘interactieve’ streams, waarbij kijkers middels bepaalde knoppen een directe invloed op de uitzending en de game kunnen leveren. Daarbovenop moet er snel een gehele Mixer app volgen, op Android en iOS. Hiermee kunnen niet alleen de broadcasts bekeken worden, maar vanuit de app kunnen streamers ook foto’s en updates doorplaatsen richting hun volgers.

Binnenkort moet het ook mogelijk worden mobiele apps en camere-livestreams uit te kunnen zenden via de mobiele app. Zodoende wil Mixer het beste van beide werelden bieden als er bijvoorbeeld wordt gekeken naar livestream-concurrentie als Twitch en Periscope. Daarnaast is het natuurlijk zaak dat broadcasters middels de app nog meer interactie met hun volgers kunnen leveren.

Als Beam werd het platform al geïntegreerd in Windows 10 en de Xbox One-ervaring, wat betekent dat Mixer nu ook per direct op vrijwel elke Windows-pc en Xbox One te vinden zal zijn.

Wil je meer weten over Mixer en alle andere vernieuwingen die het platform ontving sinds de overstap van Beam? Lees dan vooral de uitgebreide Mixer blogpost van Microsofts eigen internetimago Major Nelson.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren