Xbox lanceert Game Pass, een game-abonnement à la Netflix

Microsoft heeft haar Xbox One-abonnementendienst Game Pass gelanceerd. Voor 9,99 euro per maand krijg je toegang tot meer dan 100 games. Dit zijn zowel Xbox One-spellen als Xbox 360-titels met backward compatibility. Elke maand wordt het aanbod ververst en verschijnen er nieuwe titels in de catalogus. Ook zullen er maandelijks titels verdwijnen.


Om dit abonnement aan te schaffen is het bezit van een Xbox Live Gold-lidmaatschap geen vereiste, tenzij je online multiplayer wilt spelen. Spellen worden niet gestreamd, maar gedownload op je systeem. Het is daardoor mogelijk om deze titels offline te spelen. Als je een game uit de catalogus voor altijd wilt aanschaffen, ontvang je 20 procent korting. Daarnaast krijg je 10 procent korting op uitbreidingen. Momenteel biedt de Game Pass onder andere toegang tot Halo 5, Mad Max en Payday 2.

Xbox Game Pass is nu beschikbaar voor Xbox One. Gold-abonnees kunnen de dienst 14 dagen gratis uitproberen via de Store.

 1.   
  Mjolnir's avatar

  Ik ben er nog niet helemaal weg van, wel van het concept, niet van de huidige content. Veel van de content is Games with Gold geweest in de afgelopen 2 jaar, wat er verder nog bij zit aan AAA-titels heb ik dan toevallig al. Nog even afwachten denk ik.

 2.   
  Batman360x's avatar

  Toch eens gratis uitproberen …. maar heb mijn twijfels …

 3.   
  DeAdSeYe's avatar

  Waarom moeten er maandelijks games worden verwijderd? Nu kan er makkelijk misbruik van worden gemaakt. Ik durf te wedden dat ze games verwijderen die zéér populair zijn. Waarom? Zodat mensen die het nog niet uit hebben gespeeld, toch weer het spel moeten gaan aanschaffen. Op deze manier kunnen ze kijken welke “oude” games nog omzet genereren om ze eerst aan te bieden via een abonnement en daarna te verwijderen om toch weer los te gaan verkopen.

  De EA access is veel aantrekkelijker. Je hebt misschien geen 100 games maar wel een recente games zoals alle battlefields.. En je betaald meer dan de helft minder…

 4.   
  Batman360x's avatar

  EA Access neem ik gewoon voor alle sportspellen 🙂