Verdun krijgt vervolg met de naam Tannenberg; richt zich op oostfront

Gisteren meldden we al dat er een aankondiging aan zat te komen van de ontwikkelaars van Verdun: het leek er sterk op dat de Russen zouden worden toegevoegd aan de Eerste Wereldoorlog-shooter. Nu blijkt het echter om nog iets groters te gaan, want Verdun krijgt een opvolger onder de naam Tannenberg.

Zoals de naam al doet vermoeden, richt Tannenberg zich op het oostfront van de Eerste Wereldoorlog. Waar Verdun zich echter richt op een belangrijke slag aan het westfront, dankt Tannenberg zijn naam aan een veldslag waarbij de Duitsers het Russische leger flink klop gaven. Net als in Verdun zal het nieuwe spel van M2H en Blackmill Games authentieke wapens, uniformen en mappen bevatten.

Ook de tactische vrijheid die we gewend zijn van Verdun zal terugkeren in Tannenberg. Ook bevat de game een nieuwe spelmodus die de verschillen tussen het oostfront en het westfront reflecteert. Wat die precies inhoudt, is nog gehuld in mysteriën. Wel weten we dat het maximale spelersaantal in Tannenberg zal worden verhoogd naar 64.

Hoewel het niet helemaal duidelijk is of Tannenberg een opvolger of een uitbreiding van Verdun is, is de game wel als standalone verkrijgbaar. Ook is het nog onbekend of het spel naar de consoles komt, zoals ook Verdun uiteindelijk zijn weg naar Xbox One en PlayStation 4 vond. Vooralsnog leidt de URL Tannenberggame.com echter naar de Steam-pagina, dus lijkt het erop dat Tannenberg voorlopig exclusief voor de pc zal verschijnen.

Een exacte releasedatum is nog niet bekend, maar op Steam staat dat we dit jaar nog aan de slag kunnen met Tannenberg. Check hieronder de onthullingstrailer.

 1.   
  Leon 2.0's avatar

  Interessant! De ontwikkelaars hebben Verdun een flinke tijd ondersteund met gratis content, dus op zich wel begrijpelijk dat ze nu met een nieuwe game komen. Er moet een geld in het laatje komen natuurlijk. 🙂

 2.   
 3.   
  MikeGevers's avatar

  Patriotic Pepe schreef, "Stand-alone uitbreiding"

  Die term heb ik ook voorbij zien komen, maar ondertussen is de naam van Verdun op Facebook veranderd in “1914-1918 WW1 Game Series”. Dat impliceert weer dat het echt gaat om een vervolg, aangezien een “serie” bestaat uit meerdere delen.

 4.   
  3333/3333's avatar

  De ontwikkelaar noemt het zelf een stand-alone uitbreiding.

 5.   
  Pim Huberts's avatar

  @petriotic Ja maar Naughty Dog noemt the lost legacy ook nog steeds een stand alone uitbreiding. Maar volgens mij is ongeveer 10 uur aan gameplay ook niet echt meer een uitbreiding te noemen.