Get Even uitgesteld door aanslag in Manchester

De psycho-thriller Get Even van ontwikkelaar The Farm 51 wordt een maand uitgesteld. De reden voor het uitstel is zowel triest als respectvol. Na de vreselijke aanslag eergisteren in Manchester vinden The Farm 51 en uitgever Bandai Namco het niet gepast om de game aankomende vrijdag uit te brengen.


Get Even is ook behoorlijk zware materie na de gebeurtenissen van eergisteren. De game gaat over een man met geheugenverlies die wakker wordt in een vervallen huis met slechts een pistool en een telefoon. In het huis red hij een meisje en de twee proberen te vluchten van vreemde personen die jou liever dood dan levend zien.


Op 23 juni komt Get Even uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

 1.   
  Thijs.'s avatar

  ik trek dit erg in twijfel. was de game misschien nog niet helemaal af en hebben ze dit gebruikt om de game uit te stellen vanwege de aanslag. ik zie geen reden om een game uit te stellen vanwegen een aanslag. het is erg genoeg dat er een aanslag gebeurt. maar we moeten gewoon door gaan met het leveb

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  Thijs. schreef, "ik trek dit erg in twijfel. was de game misschien nog niet helemaal af en hebben ze dit gebruikt om de game uit te stellen vanwege de aanslag. ik zie geen reden om een game uit te stellen vanwegen een aanslag. het is erg genoeg dat er een aanslag gebeurt. maar we moeten gewoon door gaan met het leveb"

  dat idee kreeg ik dus ook meteen.
  Ik neem aan dat mensen nog wel een ondersheid maken tussen game en realiteit.

  Waarom komen shooters altijd in gevaar als er weer eens wat gebeurd…
  Is ook makkelijk gezegd om dan te zeggen: De dader speelde schiet spellen….

  Owja want een schiet spel motiveerd me echt om in R.L. te gaan lopen schieten….. Dan zie je alles toch wel heel erg zwart wit.

 3.   
  3333/3333's avatar

  ik zie geen reden om een game uit te stellen vanwegen een aanslag.

  Je komt als uitgever met je marketingcampagne niet echt lekker uit de verf als je een bloederige game moet promoten in dezelfde periode dat mensen geconfronteerd worden met beelden van dode en zwaargewonde mensen door ontploffende moslims.

 4.   
  Pim Huberts's avatar

  Ik heb hier wel respect voor, alleen denk ik ook dat er nog wel een paar foutjes in de game zaten en dat ze dit makkelijk als hulp middel konden gebruiken. Desalniettemin respecteer ik de keuze.

 5.   
  Downzilla's avatar

  Is dit de reden dat er niet veel games uitkomen in Syrië?

 6.   
  mmx's avatar

  Ik vind het raar dit uitstel ik ben het met Thijs eens .Die aanslag is erg genoeg in Manchester maar om er een game om uit te stellen zet mij toch aan het denken .

 7.   
  MikeGevers's avatar

  Zullen we eens kijken naar de Steam-beschrijving van de game?

  Black, een ijskoude en meedogenloze huurling, ontwaakt in een geheimzinnig, vervallen gebouw en weet niks meer van zijn verleden.
  […]
  Met behulp van de ‘Pandora’-headset duikt hij de dieptes van zijn eigen geest in om de waarheid te achterhalen van zijn enige herinnering: de reddingspoging van een tienermeisje met een bom om haar middel.

  En dan bevat deze tekst (waarschijnlijk/hopelijk) nog niet eens échte spoilers. Wie weet wordt het meisje in kwestie inderdaad opgeblazen, wat al een stuk meer op de aanslag in Manchester begint te lijken.

  En daarnaast kijken wij in Nederland net iets anders naar Manchester dan Groot-Brittannië. Misschien reageren we iets heftiger omdat de beoogde slachtoffers deze keer kinderen waren, maar verder zien we dit als de zoveelste terreuraanslag in het buitenland. In het Verenigd Koninkrijk ligt dat natuurlijk anders, en dat is toch écht een iets grotere markt dan Nederland. Ik kan dus prima begrijpen dat ze dit spel hebben uitgesteld.

 8.   
  Tom's avatar

  De game was overduidelijk klaar om te gaan. In ieder geval, voor zo als Get Even dat kan zijn. Er was afgelopen donderdag een review-event in Londen voor de game, waarbij ook al review copies meegegeven werden. Lijkt er wat dat betreft niet op alsof ze dit gebruiken als omslachtig excuus om meer tijd te krijgen.

 9.   
  jelte23's avatar

  Had nog niet van de game gehoord, maar het ziet er best tof uit, misschien dat ik hem wel ga halen!

 10.   
  Turk–Life's avatar

  ”jelte23″ schreef, "Had nog niet van de game gehoord, maar het ziet er best tof uit, misschien dat ik hem wel ga halen!"

  foei! 😛

 11.   
  Turk–Life's avatar

  Thijs. schreef, "ik trek dit erg in twijfel. was de game misschien nog niet helemaal af en hebben ze dit gebruikt om de game uit te stellen vanwege de aanslag. ik zie geen reden om een game uit te stellen vanwegen een aanslag. het is erg genoeg dat er een aanslag gebeurt. maar we moeten gewoon door gaan met het leveb"

  Dat is eigenlijk wat er ook als eerste in mij opkwam. Maar laten we uitgaan van het goede in een mens en vertrouwen op hun woord.