Pc-versie Destiny 2 wordt niet door Bungie ontwikkeld en krijgt geen dedicated servers

Destiny 2 is gisteren officieel onthuld en komt met veel blijdschap ook naar pc, maar wel later dan de console-variant, zo laat Bungie weten. Ook is nu bekend geworden dat Bungie alleen de console-versie ontwikkelt, want de pc-versie wordt door een extern bedrijf opgepakt, namelijk Vicarious Visions.


David Shaw, de lead van de pc-versie, zegt echter dat we de game op pc niet moeten zien als console-port. Destiny 2 zal aanvoelen en spelen als een pc-game. Hij maakt duidelijk dat ze de game niet outsourcen aan Vicarious Visions, die gestationeerd is in New York, maar ze zijn een partnership aangegaan en deze studio is een uitbreiding op Bungie zelf.
One of the key factors we looked at when coming to PC is that we don’t want anybody looking at the game as a console port. We wanted to make sure that it feels like a PC game, it plays like a PC game. So we kind of have embarked on an interesting situation. We’re not outsourcing it. Instead, we’ve developed this true partnership with Vicarious Visions in Albany, New York. We look at them as an extended part of the dev team.
Daarnaast is vrijgegeven dat de pc-versie van Destiny 2 geen dedicated servers krijgt, iets wat gamers op pc wel graag zien. Shaw wilde er blijkbaar niet over praten, maar meldde dat de game een complicated topology kent en mogelijk dat dedicated servers daardoor een doorn in het oog zijn.
Destiny 2 won’t have dedicated servers on PC. (..) the game has a complicated topology.
Volgens hem hoeven we ons geen zorgen te maken, want de lag in Destiny zal verleden tijd zijn in Destiny 2 door middel van nieuw gebruikte tech. Of deze tech voor alle versies baanbrekend zal zijn moet nog blijken. De pc-versie krijgt verder wel een field of view-slider en de framerate is niet gelocked. De pc-demo op het Destiny 2 reveal event draaide op 60fps, daar de console-versie vaststaat op 30fps.

Tot slot is nog niet bekend of spelers van Destiny hun characters over kunnen zetten naar de pc-versie van Destiny 2, of dat spelers überhaupt hun account naar een andere console over kunnen zetten – zoals bijvoorbeeld wel het geval was bij GTA 5.

Destiny 2 verschijnt op 8 september voor PlayStation 4 en Xbox One. Een releasedatum voor pc is nog onbekend.

  1.   
    Thijs.'s avatar

    dit is weer zo dom