Pc-versie Destiny 2 verschijnt later dan consolevariant

Nadat Destiny tot de teleurstelling van velen de pc oversloeg, maakt ontwikkelaar Bungie dat met Destiny 2 weer (grotendeels) goed. Destiny 2 verschijnt namelijk niet alleen voor de PlayStation 4 en Xbox One, maar zal tevens voor de pc beschikbaar zijn. Waar PlayStation 4- en Xbox One-gamers vanaf 8 september met Destiny 2 aan de slag kunnen, wordt er echter van pc-gamers wat meer geduld gevraagd.

Een medewerker van Activision heeft namelijk aan het Amerikaanse Game Informer laten weten dat de pc-versie van Destiny 2 niet op 8 september zal verschijnen, maar in een later stadium. Wanneer Destiny 2 dan wel voor de pc verschijnt, dat is momenteel nog onbekend.

Wil je meer weten over Destiny 2? Check dan de gameplay reveal trailer en ons uitvoerige verslag van de persconferentie!

  1.   
    Neolite's avatar

    Zucht…. hier gaan we dus al weer met die onzin. Als je gewoon een stabiele build kunt draaien op het launch event dan is dit puur een commerciële keuze. Ontwikkelaars of uitgevers die een pc versie later uitbrengen zonder een echt geldige reden zijn wat mij betreft uitschot.

  2.   
    Supermanneke's avatar

    Neolite schreef, "Zucht…. hier gaan we dus al weer met die onzin. Als je gewoon een stabiele build kunt draaien op het launch event dan is dit puur een commerciële keuze. Ontwikkelaars of uitgevers die een pc versie later uitbrengen zonder een echt geldige reden zijn wat mij betreft uitschot."

    Wat echter wel zo is, is dat ze voor een groot gedeelte de architecture (servers, friendlist dingetjes etc) op de consoles hetzelfde kunnen laten als in Destiny. Op PC komt er nog heel wat bij kijken, ook al is een gedeelte opgenomen is Battle.net. Bovendien moet een gedeelte van wat er op de console client-side werd gedaan voor de PC client server-side gemaakt worden (althans dat hoop ik toch), om het hackers (e.d.) moeilijk te maken. Dat zal voor Bungie ook allemaal nieuw zijn. Dan heb ik ook liever dat ze een goeie port uitbrengen, zodat we geen The Division gepruts krijgen, dat zat helemaal vol met hackers.

  3.   
    Thijs.'s avatar

    geduld is een schone zaak. Liever een goeie pc variant dan een gta 4 pc port 🙄

  4.   
    Neolite's avatar

    Supermanneke schreef, "Wat echter wel zo is, is dat ze voor een groot gedeelte de architecture (servers, friendlist dingetjes etc) op de consoles hetzelfde kunnen laten als in Destiny. Op PC komt er nog heel wat bij kijken, ook al is een gedeelte opgenomen is Battle.net. Bovendien moet een gedeelte van wat er op de console client-side werd gedaan voor de PC client server-side gemaakt worden (althans dat hoop ik toch), om het hackers (e.d.) moeilijk te maken. Dat zal voor Bungie ook allemaal nieuw zijn. Dan heb ik ook liever dat ze een goeie port uitbrengen, zodat we geen The Division gepruts krijgen, dat zat helemaal vol met hackers."

    Kortom ze kunnen de architectuur server en client-side laten zoals het op dit moment is. Dat betekent dat een gedeelte van het team zich volledig zou kunnen richten op de aanpassingen die benodigd zijn om het voor de Pc correct te laten werken. Ik zie hier geen reden in om alleen de Pc variant uit te stellen, dat het allemaal nieuw zou zijn is geen excuus, je kunt prima een externe studio inhuren die hier ervaring mee heeft.

  5.   
    Throbert's avatar

    PC masterrace? 😂