Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Zijn er teveel remasters? | Hot Koffie Show

Deze week schuiven Marcel en Peter aan bij de Hot Koffie Show! Marcel maakt zich behoorlijk druk over het aantal remasters van games, maar wil er ook niet helemaal vanaf. Peter maakt zich vooral druk over nostalgie als slechte raadgever.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  JA……

  er zijn veeeeeels te veel remasters… ze denken dat we blij mogen zijn met dat soort games…
  Nee zo werkt het niet. Dat ze de toppers remasteren oke.. Maar nu word er teveel geremasterd.

  Remasterd zouden mooi zijn als je die als PS+ zou KRIJGEN. Maar niet wederom voor de volle prijs verkopen…
  Dan moeten ze met nieuw spul komen.
  Ik koop PS4 voor PS4 games. Niet voor remasterde meuk van ps3.

  Enige wat ik remasterd zou willen zien is dirt 1 en 2.
  remasterd gratis = oke
  remasterd voor de volle prijs = not done.

 2.   
  Tom's avatar

  Of, je kiest gewoon voor Microsofts model: backwards compatibility. Sterke, eerdere spellen die gewoon draaien op de nieuwe console. Daarvan zitten er standaard twee bij met Games with Gold. Niks gehannes met (dure) remasters, gewoon die titels speelbaar maken.

 3.   
  GBA43's avatar

  Tom schreef, "Of, je kiest gewoon voor Microsofts model: backwards compatibility. Sterke, eerdere spellen die gewoon draaien op de nieuwe console. Daarvan zitten er standaard twee bij met Games with Gold. Niks gehannes met (dure) remasters, gewoon die titels speelbaar maken. "

  Dat zullen vele uitgevers niet zien zitten, daar gaat hun verdienmodel..

 4.   
  Thijs.'s avatar

  Ik heb een beetje een dubbel gevoel bij remasters. Als voorbeeld pak ik even The last of us & uncharted the nathan drake collection. Het zijn 2 titles die eigenlijk niet heel oud zijn maar toch geremaked worden. En bij deze games vind ik het TOTAAL niet erg.

  Je moet je even bedenken, vorige generatie console was xbox volgens velen het betere exemplaar. Echter hebben al die mensen die toen een xbox hebben gekocht de pareltjes gemist van playstation. Nu is een groot deel van die spelers overgestapt naar de ps4 en remakes als dit geven hun dan de kans om deze prachtige titels als nog te spelen.

  Een remake als crashz vind ik dan weer minder. Het is alsof je iemand die al 15 jaar dood is ineens gaat reanimeren. Het is leuk een aardig maar je doet jezelf alleen maar minder plezier er door. Van reboots ben ik echter wel fan.

  Stelling : Cheating in competieve games zou strafbaar moeten worden. ( ook cheats maken )

 5.   
  mmx's avatar

  Of, je kiest gewoon voor Microsofts model: backwards compatibility. Sterke, eerdere spellen die gewoon draaien op de nieuwe console. Daarvan zitten er standaard twee bij met Games with Gold. Niks gehannes met (dure) remasters, gewoon die titels speelbaar maken.

  Goed gezien Tom

 6.   
  Regge's avatar

  enige rede waarom ik blij zou zijn/ben met remasters is dat ik games die ik altijd nog wou spelen maar nooit aantoe ben gekomen, nu kan spelen met betere graphs:)

 7.   
  MikeGevers's avatar

  Oude games worden meestal inderdaad flink geromantiseerd in je hoofd. Behalve bij Anno 1602, dat is de beste game ooit gemaakt. En ja, ik speel hem nog steeds regelmatig met heel veel plezier totdat hij crasht als ik per ongeluk toelaat dat er een explosie in beeld komt. Als ik één remaster zou kunnen waarderen, is het wel van de eerste Anno. Dus Ubisoft, doe er wat mee!

  @Thijs: ik denk dat je een van de weinigen bent die juist remasters van nieuwere games prefereert boven remasters van oude games, aangezien remasters zich vooral richten op de graphics. Bij nieuwere games zijn die vaak ook nog redelijk up-to-date 😛

 8.   
  Pim Huberts's avatar

  Pareltjes mogen van mij een remaster krijgen (kijk naar the last of us en uncharted nathand Drake collection) zolang het maar niet de MAIN game van die tijd word is het goed, maar als je alleen een remaster uitbrengt dan kan je je beter focussen op een gloednieuw verhaal. Nieuwe stelling: franchises worden te snel uitgemolken.

 9.   
  UncreatedKoen's avatar

  Ik reageer ook maar eens weer! Heb even wat vrije tijd!

  Remasters is een gevaarlijk gebied. Je hebt games die je graag in het verleden wilt houden en games die je graag nog een keer wilt spelen. Ikzelf heb mezelf erg gehyped om die bundel van Kingdom Hearts op PS4 maar komt puur omdat destijds mijn PS2 kapot is gegaan en ik het niet meer kon spelen. Dat is dit weer de ultieme oplossing om die games van vroeger weer te spelen en ben je hyped. Maar sommige games wil je ook laten waar het was. Ikzelf kan me nog heel goed herinneren dat ik TimeSplitters Future Past kapot heb gespeeld op de allereerste xbox. Geweldige herinneringen eraan maar ik zou dat nu niet nog een keer helemaal in een nieuw jasje willen spelen. Die game heeft destijds veel moois gebracht maar dat laat ik waar het is.

  Gears of War Ultimate Edition op de Xbox One vond ik dan wel een mooie remaster. Extra DLC shit erbij die toen alleen beschikbaar was op PC en nu ook naar xbox One kwam. Dat heeft toegevoegde waarde!

  Conclusie: ligt aan de game in mijn ogen.

  Nieuwe stelling: De E3 gaat veel goeds doen maar ook veel mensen teleurstellen.

 10.   
  darroox's avatar

  Mijn stelling heeft de PS4 VR wqel zin, er komen zulke weinig games uit en het is best duur om te hebben !!! 8) Moet je niet 5 tot 10 jaar wachten ???

 11.   
  darroox's avatar

  =Nog een stelling Is de Qake Champions het waard om te kopen of moet het vrij spelen en niet huren.!! 8)

 12.   
  darroox's avatar

  Een remake van UT en Wolfenstein Enemy Teritory man die heb ik grijs gespeeld !! 8)