Update Hearthstone laat je decks kopiëren

Eerder deze maand werd bekend dat Blizzards Hearthstone maar liefst 70 miljoen unieke spelers mocht verwelkomen. Een flinke mijlpaal, die er ongetwijfeld aan bijdraagt dat de studio het verslavende kaartspelletje nog lang zal blijven ondersteunen. Zo ook met twee verbetering die Blizzard onlangs aankondigde, waarmee het leven van spelers aardig wordt vergemakkelijkt.

Ten eerste is daar de mogelijkheid om Quests te behalen door tegen vrienden te spelen. Volgens Blizzard komt verandering voort uit het Friendly Feud-evenement dat vorig jaar werd gehouden, waarbij Quest ook door vriendschappelijke matches konden worden voltooid. Spelers bleken daar zeer positief tegenover te staan, dus besloot de studio de mogelijkheid toe te voegen.

De tweede verandering is een iets grotere. Met de nieuwe update wordt het namelijk mogelijk decks te kopiëren! Niet langer gehannes met third party-software, maar gewoon vanuit Hearthstone zelf.

Wanneer spelers een deck volledig met kaarten hebben gevuld, verschijnt er een Copy-knop onder hun Hero. Een druk hierop kopieert het deck naar je klembord, waarna het in een tekstdocument geplakt kan worden. Naast alle info over je deck verschijnt er ook een unieke code die gedeeld kan worden via chats of sociale media, om extra te pronken met je hippe uitrusting.

Andersom werkt het uiteraard ook. Wanneer je een nieuw deck samenstelt, kan je het tekstdocument importeren. Dit werk hetzelfde als het huidige deck recipe-systeem, waarbij kaarten die je nog niet in je bezit hebt niet gebruikt kunnen worden en vervanging nodig hebben. Een kleine derde verandering is dat gouden kaarten voortaan ook stapelbaar zijn, en dus bovenop de reguliere versie van de kaart verschijnen.

De update zal ergens in de komende weken verschijnen.

  1.   
    Thijs.'s avatar

    Mooie update, erg handig!

  2.   
    Bram_M99's avatar

    Ah erg handig, scheelt inderdaad veel moeite