Ook hardwarefabrikant Corsair onthult nu eigen lijn game-stoelen

Wie op zoek is naar een stoel om comfortabel en langdurig in te gamen, krijgt het meer en meer voor het uitzoeken. Na merken als AKRacing en Speedlink, mengt nu ook hardwarefabrikant Corsair zich in deze bruisende markt. De ‘T1 RACE’ is Corsair eigen poging tot een game-stoel, die meteen in vijf kekke kleurtjes geleverd wordt.


Het onderstel van de stoel is gemaakt van een nylonbasis, waardoor de stoel gemakkelijker over verschillende oppervlakken schijnt te rollen. De zetel zelf laat zich vervolgens vooral uitdossen met PU-leer (polyurethaan gecoat), wat veelal wordt gezien als een van de hoogwaardigere faux leersoorten.

De stoel kan, net als veel andere racefauteuils, in vier verschillende dimensies versteld worden. De achterzijde is 90 graden naar beneden te duwen, terwijl de zit ook nog eens 10 graden te kantelen. Daarbovenop komt een hydraulisch liftje voor de hoogte en uiteraard de mogelijkheid om de armsteunen vrij te verzetten.

Wereldwijd geldt een richtprijs van 349,99 dollar voor de Corsair T1 RACE . Hoeveel de bureaustoel precies dient te kosten in de Benelux over elders in Europa, is vooralsnog niet bekend.

Meer weten over Corsair eerste poging tot een game-stoel? Check de officiële T1 RACE webpagina voor meer informatie én beeldmateriaal van de bureaustoel.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  Hij ziet er zo op het oog wel erg mooi uit. classy zonder te veel ”racing” kenmerken.

  prijs valt veel over te zeggen. Vind het zelf pittig duur. Maar ik zal de laatste zijn die zal zeggen dat je daardoor iets NIET zou moeten kopen.

  Met name je rug moet je zuinig op zijn. En deze dus goed ondersteunen tijdens langdurig zitten.

  Ik weet niet hoe dat met dit soort stoelen zit. Maar IMO zou daar toch wel een goede proefperiode op moeten zitten.

  Een stoel is iets heel persoonlijks. Waar de een super goed/lekker in zit zit de ander dr voor geen meter in…
  Als je dan een stoel ala 350 euro koopt en je komt dr naar een paar dagen achter dat hij voor jouw niets is is het wel een hele dure miskoop geweest/

 2.   
  Tom's avatar

  Vandaar dat je op beurzen ook vaak veel partijen uit ziet rollen met hun eigen stoelen. Op Dreamhack zijn er bijvoorbeeld volledige stands waar je tig verschillende stoelen kan testen, hetzelfde geldt voor een Gamescom. Die area’s zijn gewoon ontzettend handig om even een hands-on te krijgen met dat soort stoelen. Of een reet-on. Een reet-view.

  I’ll see myself out.

 3.   
  MikeGevers's avatar

  350 euro en geen RGB-verlichting? Wat is dit, 2015? 😛

 4.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  MikeGeversNET schreef, "350 euro en geen RGB-verlichting? Wat is dit, 2015? :P"

  De menselijke anus kan toch maar 50 verschillende kleuren zien

 5.   
  GBA43's avatar

  Tom schreef, "Vandaar dat je op beurzen ook vaak veel partijen uit ziet rollen met hun eigen stoelen. Op Dreamhack zijn er bijvoorbeeld volledige stands waar je tig verschillende stoelen kan testen, hetzelfde geldt voor een Gamescom. Die area’s zijn gewoon ontzettend handig om even een hands-on te krijgen met dat soort stoelen. Of een reet-on. Een reet-view.
  I’ll see myself out. "

  Daarin tegen wel erg jammer dat een dergelijke beurs al een investering op zichzelf is, even snel een gamestoel testen zal van zo’n bezoek ook niet de bedoeling zijn.
  Verder is in omgeving Noord-Holland niet zo snel een winkel te bedenken die een ruim aanbod aan gaming stoelen heeft staan in hun showroom.