Alan Wake verdwijnt uit winkels vanwege verlopen muzieklicenties

Slecht nieuws voor fans van atmosferische horrorgames: Alan Wake verdwijnt binnenkort uit de winkels. Dit maakt ontwikkelaar Remedy bekend door middel van een bericht op Twitter. Vanaf 15 mei is het spel niet meer te krijgen in (digitale) winkels vanwege verlopende muzieklicenties.

Om gamers nog een laatste kans te geven om Alan Wake toe te voegen aan hun collectie, is de game vanaf morgen met 90 procent korting te koop op Steam. Als je de game eenmaal in je bibliotheek hebt, zul je hem gewoon blijven spelen en installeren.

 1.   
  RikZonderC's avatar

  Snel nog maar even halen dan morgen. Jammer dat een game zo zijn einde moet kennen.

 2.   
  Supermanneke's avatar

  RikZonderC schreef, "Snel nog maar even halen dan morgen. Jammer dat een game zo zijn einde moet kennen."

  Mja, maar het is ook wat om maar te blijven betalen voor licenties om je game in de winkel te houden, zekers als de game in kwestie al verschillende jaren oud is.

 3.   
  JaslanNL's avatar

  Dat word even toevoegen aan de digitale lijst dan. Zo’n game voor onder de €5,- + DLC is pure verwennerij.

 4.   
  sjaak19832015's avatar

  JaslanNL schreef, "Dat word even toevoegen aan de digitale lijst dan. Zo’n game voor onder de €5,- + DLC is pure verwennerij."

  Ze moeten de prijs nog aanpassen er staat 27,99 bij momenteel.

 5.   
  JaslanNL's avatar

  sjaak19832015″][quote=”JaslanNL schreef, "Dat word even toevoegen aan de digitale lijst dan. Zo’n game voor onder de €5,- + DLC is pure verwennerij."

  Ze moeten de prijs nog aanpassen er staat 27,99 bij momenteel.[/quote]
  Dat klopt, bij Steam gaat het altijd om 19:00 in, dus nog 2 uurtjes wachten!

  Edit: Hij staat nu online met korting. €2,79 Voor alleen de game, €3,69 voor de game + DLC en Collector’s Edition Extras.

 6.   
  Neolite's avatar

  Raar dat dit niet afgedekt is tijdens de contractbesprekingen. Een game die niet meer beschikbaar is vanwege muzieklicenties… Dat gaat vaker gebeuren de komende tijd.