Assassin’s Creed: Origins is drie keer zo groot als deel 4, Witcher 3-combat, oktober release?

De geruchten rondom het in Egypte afspelende Assassin’s Creed: ‘Origins’ (onofficiële titel) worden steeds hardnekkiger, zeker nu insider Ummmlolwtf, die ook de eerste screenshot lekte, nieuwe details naar buiten brengt. En deze details zijn niet mis.

Hij meldt dat hetzelfde team achter Assassin’s Creed 4: Black Flag ook aan ‘Origins’ werkt en dat de game zich zou gaan afspelen in het oude Egypte tussen 2494 en 2345 BC. De protagonist is gewapend met een schild, speer en pijl en boog, er zijn schepen beschikbaar – maar waarschijnlijk niet voor naval battles, en je kunt weer paardrijden. Het zou ook mogelijk zijn de controle te hebben over een adelaar, de combat is te vergelijken met die uit The Witcher 3: Wild Hunt, de game wordt mogelijk drie keer zo groot als Assassin’s Creed 4: Black Flag en Desmond Miles zou nergens te bekennen zijn. Ook moet de game te doorkruisen zijn zonder laadtijden als je van gebied naar gebied reist.

Assassin’s Creed: ‘Origins’ wordt waarschijnlijk eind mei onthuld met een volledige reveal op de E3 in Los Angeles middels een cinematic trailer, gameplay trailer en een demo voor de pers. De releasedatum zou staan op oktober 2017 met een release op PlayStation 4, Xbox One en pc. Een release op de Nintendo Switch lijkt niet van de orde.

Lees hieronder de lijst met de nog niet bevestigde details rondom Assassin’s Creed: ‘Origins’.

 • The AC4 team is working on this. Ashraf Ismail is likely the game director and Darby McDevitt is likely the main writer.
 • Ancient Egypt, supposedly in the Fifth Dynasty of the Old Kingdom (2494 to 2345 BC) if we go by the recent picture leak.
 • The character has a shield, a spear and a bow.
 • The game will feature naval gameplay (not naval combat though) and horse gameplay. Mirages are likely a part of the game as well.
 • Someone in the game will be called “The Crocodile”
 • There will be smaller gameplay segments taking place in the same setting but different time periods.
 • Perhaps this will be the modern day segments? Darby did say long time ago the best way to do modern day is to reuse the historical assets in a modern context, akin to Brotherhood.
 • Interiors are in the game (not surprising obviously)
 • Combat is supposedly ‘freeform’, similar to Witcher 3. In fact the game itself has a ‘witcher’ feel to it.
 • The world is seamless. You can go from water to land to city without a loading screen.
 • Ubi will start their marketing campaign by the end of this month, with a full reveal at E3, including cinematic and gameplay trailers and gameplay demos.
 • Desmond Miles will NOT be in the game.
 • There will be a controllable pet eagle. I imagine this will be an interactive version of eagle vision.
 • The game is roughly 3 times the size of AC4.
 • Will likely release in October.
 • Said to be very colourful, as evident somewhat in the picture.
 • The game features Khenut, the Queen of Egypt during the Fifth Dynasty of the Old Kingdom, and is the wife of King Unas.
 • The game will release on PS4, Xbox One and PC. It will NOT release on the Nintendo Switch
 • Klinken deze details voor jou aannemelijk? Laat het weten in de reacties!

  1.   
   Bram_M99's avatar

   Klinkt allemaal enorm goed! Kijk er nu wel heel erg naar uit.

  2.   
   Downzilla's avatar

   lol, de combat was het zwakste punt van the witcher 3.

  3.   
   Pim Huberts's avatar

   Nu begin ik wel een beetje warm te worden! Ik denk dat assassin’s creed het ook goed heeft gedaan om een jaartje pauze te nemen (zouden meer bedrijven moeten doen).

  4.   
   Papachico's avatar

   3x zo groot dan black flag wilt nog niks zeggen. Black flag bestond grotendeels uit water met wat eilandjes, en op vele eilandjes was geen fuck te doen. Grote game met weinig content. Witcher 3 combat was niet heel slecht en vond ik beter dan AC. Een schild? Een assassin met een schild? Oke..

  5.   
   Bmaster99's avatar

   Kijk er steeds meer naar uit kan echt niet wachten. Weet in ieder geval wat ik voor mijn verjaardag ga vragen nu xD.

  6.   
   MaTriXX's avatar

   Instant buy.

  7.   
   ANTI-Neolite&Downzilla's avatar

   Downzilla schreef, "lol, de combat was het zwakste punt van the witcher 3."

   haha zelf gebruik je ook geen interpunctie

   mijn man en ik gaan kapot van het lachen hier

  8.   
   Mandamo's avatar

   Volgens mij snap je niet wat interpunctie is.

  9.   
   ANTI-Neolite&Downzilla's avatar

   Mandamo schreef, "Volgens mij snap je niet wat interpunctie is. "

   het is een verwijzing alleen dat snap jij niet 😛

  10.   
   MikeGevers's avatar

   Godver, al deze geruchten hebben mijn speculaties naar de kloten geholpen. Aan de andere kant, als je alle geruchten bij elkaar neemt, weet je zeker dat ze niet allemaal kloppen. Als de nieuwe Assassin’s Creed zich inderdaad afspeelt tijdens de Vijfde Dynastie, weten we eigenlijk zeker dat de oude Grieken geen rol van betekenis zullen spelen, aangezien hun geschiedenis pas echt begint rond 1200 v. Chr. Dat zou sommige geruchten dus te ruste leggen.

   Maar ik heb sowieso wat twijfels bij deze geruchten. Ik vind het bijvoorbeeld redelijk moeilijk om te geloven dat mensen op basis van de gelekte beelden zó nauwkeurig kunnen bepalen in welke Egyptische dynastie een nieuwe Assassin’s Creed zich zou afspelen. Zoveel bewijs hebben we ook weer niet voor de oud-Egyptische geschiedenis.

   Het ontbreken van naval combat zou bij (onder andere) de Vijfde Dynastie passen, aangezien de Egyptische oorlogsvoering in vroegere periodes maar weinig op zee of rivieren plaatsvond. Maar specifiek de Vijfde Dynastie… nee, ik denk niet dat we dit zó nauwkeurig kunnen vaststellen. Die koningin die hij noemt is de enige aanwijzing die we daarvoor hebben, maar opnieuw is dit de enige “bron” voor deze speculatie. Het kan dus net zo goed gaan om iemand die net zo lang op de Random Page-knop van Wikipedia heeft geklikt tot hij bij een oud-Egyptisch onderwerp terechtkwam.

  11.   
   JaslanNL's avatar

   MikeGeversNET schreef, " *Wijze woorden* "

   Het zou natuurlijk ook nog kunnen dat ze meer gebruik van time jumps gaan maken, waardoor een grotere tijdspanne te overlappen valt. Zo kunnen ze alsnog meerdere belangrijke perioden in de historie pakken. Al zie ik dit ook niet heel snel gebeuren.

   Wat de Grieken betreft, daar is sowieso weinig over naar buiten gekomen. Voor hetzelfde geld bedoelen ze Kreta, waar rond die tijd ook het één en ander gebeurde binnen de Minoïsche beschaving. Daarnaast is dat eiland meerdere keren voorgekomen in de AC lore.

   Bij de eagle, die word omschreven in de speculaties, denk ik dat het een minder uitgebreide versie is van de Far Cry Primal variant. Je zal er vast mee kunnen spotten en misschien ook wel een aanval plaatsen, maar geen bommen droppen en fikkie steken.