Naast een Thief-film is er mogelijk weer een Thief-game in ontwikkeling

Er is al een tijdje een film omtrent Thief in de maak en volgens het filmproductiebedrijf Straight Up Films is ook Thief 5 in ontwikkeling. De vijfde installatie van de game-franchise zou dan tevens tegelijk met de film moeten verschijnen.

Thief is an action epic poised to be the next great multi-platform franchise. Originally released in 1998 by Eidos Interactive (Deus Ex) and distributed by Square Enix (Tomb Raider, Final Fantasy), the Thief series has spanned over fifteen years and four sequels continually retaining loyal audiences and attracting new fans with each iteration.
De pagina van het bedrijf beschrijft de film en dat de serie in 1998 begon als game van Eidos Interactive en Square Enix, maar dus ook dat er een vijfde deel in ontwikkeling is in een steampunk wereld.
Widely considered to be one of the greatest games ever created, a fifth sequel is currently in development to be released in step with this motion picture adaptation. Steeped in the steampunk world created by the videogame, the film will tell a new chapter in the storied world of the series’ hero.
Het verhaal van de film is geschreven door Adam Mason en Simon Boyes en wordt geproduceerd door Marisa Polvino, Kate Cohen en Roy Lee. De release van een nieuwe game zou volgens Eidos afhangen van het succes van Thief uit 2014, dus we wachten de E3 wederom af.

  1.   
    Amaraldane's avatar

    Ooh ik wil echt een Thief 5. Garrett is mijn favoriete edgelord.