Ancestors bevat onder andere vier speelbare facties

Deze week onthulden ontwikkelaar Destructive Creations en uitgever 1C Games Ancestors, een RTS die zich afspeelt in de gloriedagen van de Vikingen, namelijk tussen de 10e en 12e eeuw. Echter, waar de Reveal Trailer volledig leek te gaan om de Vikingen, laat 1C Games weten dat er in de game vier speelbare facties zitten: Vikings, Anglo-Saxon, German en Slav.

Naast deze details komen de beelden uit de trailer nog enigszins overeen met de gameplay, want hoewel het een RTS betreft, kun je vanuit ‘god view’ inzoomen tot ooghoogte van je units. Jij ziet wat zij zien, eigenlijk een camerastandpunt dat ook al jaren wordt gebruikt in de Total War-serie. In Ancestors wordt hiervoor gekozen om een volledig beeld te scheppen van het slagveld, zodat je de omgeving kunt exploreren en je hier een voordeel uit kunt halen tijdens een gevecht.

Ancestors draait daarnaast niet alleen om de gevechten, het veroveren, raiden en plunderen van vijandelijke dorpen en steden, de focus ligt ook op het managen en opbouwen van je eigen settlements. Een kenmerk is base building en je zult resources moeten verzamelen om je leger uit te kunnen breiden. De gevechten zijn squad based op grote schaal en de game draait op de Unreal Engine 4.

Features

  • 4 playable nations in an extensive single player campaign inspired by historical events
  • Advanced tactical options combining the use of terrain, experience and morale
  • Cinematic battle camera view puts you right in the center of the action
  • Outstanding visual fidelity powered by Unreal Engine 4
  • Intense multiplayer battles
  • Streamlined resource management and village construction
  • Ancestors verschijnt medio 2018 voor Xbox One en pc.

    Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren