Horror-RPG The Executioner aangekondigd; Kickstarter-campagne van start gegaan

Goed nieuws voor fans van Middeleeuwse martelpraktijken: op Kickstarter is de campagne voor The Executioner van start gegaan. In deze psychologische horror-RPG word je in de laarzen geplaatst van de koninklijke beul en hoofd van de martelafdeling. Aan jou dus de taak om ondertekende bekentenissen te verkrijgen van criminelen, zonder daarbij je verstand te verliezen.

Het was namelijk bepaald geen pretje om beul te zijn en dat is precies het gevoel dat The Executioner de speler wil geven. Ontwikkelaar Lesser Evil Games geeft je legio keuzes: ga je iemand martelen om een bekentenis af te dwingen, of neem je het risico om je werkgever boos te maken? En geef je bij een executie toe aan de bloeddorst van het publiek of geef je het slachtoffer een snelle en genadige dood?

Ook kent de RPG een non-lineair verhaal, dat wellicht nog uitgebreid wordt als de game genoeg geld ophaalt via Kickstarter. Het oorspronkelijke doel is een relatief kleine 19.000 dollar, maar bij 34.000 dollar krijgen we ook de vader van protagonist Theodor Grim onder de knoppen tijdens zijn laatste levensdagen.

The Executioner staat vooralsnog exclusief gepland voor de pc. Afhankelijk van het aantal strech goals dat Lesser Evil Games behaalt, kan de game echter ook naar Android en iOS komen. Ten slotte zijn er nog drie geheime strech goals, waarvan er wellicht een is dat The Executioner ook naar de consoles komt. Dit is echter pure speculatie.

Als alles volgens plan gaat, komt The Executioner in november uit.

Meer The Executioner

 1.   
  Gabbersouth's avatar

  mijn mening ik vind het niet uitzien

 2.   
  Pim Huberts's avatar

  Het begon een beetje warm te worden in mijn lichaam tot dat ik ’t woordje iOS en Android zag. Ik weet nu al wat voor n soort game dit gaat worden. Blijf m wel in de gaten houden maar t liefst had ik n soort witcher wereld gezien waar je dus een beul bent en een echt goed verhaal er in hebt zitten met sidequests. Maar helaas ben ik bang dat, dat hem niet gaat worden. 🙁

 3.   
  MikeGevers's avatar

  Gabbersouth schreef, "mijn mening ik vind het niet uitzien"

  De art style moet je inderdaad liggen.

  @Pim: Ik ben het met je eens dat het gaaf zou zijn geweest om een game à la The Witcher te maken met dit thema, maar daarvoor is echt een stuk meer budget nodig. Deze studio vraagt 19.000 dollar, wat voor een game helemaal niet veel is. Ook gaat The Executioner hoogstwaarschijnlijk voor 20 euro of minder over de toonbank als hij uitkomt, dus Lesser Evil Games is simpelweg (nog) niet zo ambitieus als CD Projekt RED. Als je dat in je achterhoofd houdt, zou dit best een pareltje kunnen zijn 🙂

 4.   
  Pim Huberts's avatar

  @mike Het klopt inderdaad wat je zegt alleen het gaat mij meer om hoe vet zo’n game zou zijn als je de stijl van de witcher pakt en je als een beul speelt. Ik snap dat dit budget te laag daar voor is maar ik wou gewoon eventjes mijn creativiteit uiten. Maar inderdaad met dat in je achterhoofd zou deze game (als ze hem op de juiste manier produceren) inderdaad een pareltje kunnen worden.