Corsair Glaive RGB is nieuwe paradepaardje onder de muizen

Na recentelijk de reeks toetsenborden van een nieuw vlaggenschip voorzien te hebben, is het nu ook tijd voor een nieuwe aanvoerder onder de muizen van Corsair. Met een 16.000 DPI optische sensor, volledige RGB-verlichting en verwisselbare duimgrepen is de gloednieuwe Corsair Glaive RGB het vleesgeworden parademuisje.

Niet alleen oogt de Glaive RGB als een rigoureus anders model, ook in het gevoel moet die vernieuwing terugkomen. De drie meegeleverde duimsteunen kunnen elkaar afwisselen voor meer of minder ondersteuning, alsmede verschillende texturen voor de juiste grip.


De optische sensor die inbegrepen zit in de Glaive RGB is van zichzelf al een koploper. Het betreft hier een aangepaste versie van PixArts PWM3367 sensor. Niet alleen ondersteunt dat mechanische oogje een DPI tot 16.000, maar zijn deze nu ook nog eens in precieze stapjes van 1 DPI af te stellen, iets wat doorgaans niet mogelijk is met de eerste beste ‘gaming muis’. Tel daarbij op dat Corsair eigen software aanlevert om elke soort ondergrond te kalibreren, waarmee fouten van de sensor geminimaliseerd moeten worden.

Ook de klikkers in de muis zijn verbeterd en verfijnd. Corsair trok hiervoor de nieuwe schakelaars van fabrikant Omron uit de kast, die stuk voor stuk vijftig miljoen clicks mee moeten gaan. En dat geldt voor alle zes programmeerbare knoppen.

Meer weten over de Corsair Glaive RBG? Klik dan gerust door naar de officiële Corsair website, alwaar de muis binnenkort ook te bestellen is. Over een specifieke prijs is nog geen woord gerept, maar de muis wordt wel in twee uitvoeringen geleverd: simpel zwart of met een aluminium accent.

  1.   
    ShinySimon's avatar

    Eerlijk gezegd vind ik het echt een lelijke muis…

  2.   
    PaNNa's avatar

    Deze staat op mijn lijstje om te proberen als men Deathadder besluit zijn leven op te geven.