The Long Dark krijgt op 1 augustus Story Mode; Sandbox-modus wordt geüpdatet

De Kickstarter-campagne van The Long Dark werd al in 2013 gehouden en in 2014 is de game in Steam Early Access verschenen. Ondertussen zijn we al een aantal flinke updates verder, maar één gewilde feature ontbrak nog: een verhaalmodus. Daar komt over enkele maanden verandering in.

Vorige maand verscheen er een mysterieuze countdown op de website van The Long Dark. Nou ja, mysterieus… Eigenlijk wist iedereen wel dat de timer aftelde naar het moment dat de Story Mode zou worden onthuld. Inmiddels is de timer aangekomen op nul en blijkt het inderdaad om de onthulling van de verhaalmodus te gaan.

Het verhaal van The Long Dark draagt de titel Wintermute en zal een episodische opzet kennen. Om de vertragingen van de Story Mode goed te maken, komt er op 1 augustus niet één episode uit, maar twee. Deze moeten tussen de zes en tien uur aan gameplay bieden.

Het verhaal focust zich op junglepiloot Will Mackenzie en Dr. Astrid Greenwood, die midden in de wildernis van noord-Canada van elkaar gescheiden raken. Uiteindelijk zal The Long Dark vijf episodes krijgen, waarvan de laatste drie gespreid zullen worden over de rest van 2017 en een deel van 2018.

Om niet te veel spoilers te geven houden we het hierbij wat betreft het verhaal. Mocht je echter meer willen weten, dan is er meer informatie te vinden in het officiële persbericht van ontwikkelaar Hinterland Studios. 1 Augustus is ook de datum dat The Long Dark officieel verschijnt; eindelijk kunnen ook bezitters van een Xbox One of PlayStation 4 dan met de game aan de slag.

Voordat de Story Mode echter wordt toegevoegd en The Long Dark officieel de Early Access-fase verlaat, krijgt de Sandbox-modus een flinke update. Hierbij wordt onder andere het opslagsysteem aangepakt en krijgt de gebruikersinterface een make-over.

Check hieronder de trailer die Hinterland heeft uitgegeven om Wintermute aan te kondigen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren