Mario + Rabbids Kingdom Battle geruchten nemen toe; verschijnt mogelijk op Switch

Hoewel het al even stil is geweest rondom de geruchten over een potentiële cross-over tussen Nintendo’s Super Mario en Ubisofts Raving Rabbids, lijkt de gebundelde onderneming nu toch meer grond te krijgen. Bronnen van Kotaku vermelden officieel artwork van de game te hebben gezien, mét daarbij de huidige werktitel van het project. Nintendo en Ubisoft zouden samen op de proppen komen met ‘Mario + Rabbids Kingdom Battle’, die aanstaande herfst voor de Switch zou moeten verschijnen.

De geruchten over een mogelijke game met zowel de konijntjes als de legendarische loodgieter deden al enige tijd de ronde, maar tot dusver leek er weinig vaart achter te zitten. De Rabbids zijn ook al een tijd lang uit het zicht van Ubisofts prominente catalogus, terwijl ze tijdens het Wii- en Nintendo DS-era juist volop in trek waren. Oorspronkelijk waren de knaagdieren bedoeld als uitstapje voor Ubisofts game-held Rayman, maar uiteindelijk zijn de aandoenlijke herbivoren opgegroeid tot een rage die op zichzelf kon staan. De laatste jaren is het echter opvallend stil rondom de Franse konijnen, afgezien van een mobiele app of twee.


Toch beweert de bron van Kotaku dat de cross-over wel degelijk staat te gebeuren. De afbeeldingen die deze persoon verklapt gezien te hebben, werden echter niet gedeeld. Wel was de bron bereid andere details over de RPG cross-over te delen. Mario + Rabbids Kingdom Battle zou moeten draaien op Ubisofts eigen Snowdrop engine (bekend van onder andere The Division), laat zich bespelen met turn-based combat gameplay en beschikt over lokale co-op voor twee spelers. Daarbovenop komt de jolige vorm van humor, die we inmiddels gewend zijn van de Raving Rabbids.

De anonieme bron vermeld onder meer Mario gezien te hebben met lasergeweren, alsmede een boel andere Nintendo-castleden. Zo zouden er acht speelbare personages moeten zijn: Mario, Luigi, Yoshi en Peach, gevolgd door vier Rabbids die verkleed zijn als precies hetzelfde viertal. Een saillant detail, maar niets wat we niet gewend zijn van de Rabbids en hun verkleedpartijtjes.

Met het oog op de Nintendo Switch en het uitbreiden van diens game-bibliotheek is een samenwerking met Ubisoft niet geheel onverwachts. De twee partijen zijn al meerdere console-generaties sterk van elkaar afhankelijk, en speculatie over een game als deze zweeft langer rond dan vandaag. Beide partijen hebben nog niet officieel gereageerd op de toenemende geruchtenstroom.

Wat jij? Ligt een crossover als deze in het verlengde van de verwachtingen? En zo ja, is er reden tot een lichte, preventieve hype voor een RPG-achtige game met Mario én de Rabbids?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren