Ultiem schattige indie-game Wuppo ook richting consoles

Het vorig jaar verschenen Wuppo maakte al enige furore op Steam en GOG, maar daar blijft het blijkbaar niet bij. Nederlandse ontwikkelaar Perzik & Knuist en uitgeverij SOEDESCO hebben laten weten binnenkort ook met twee heuse console-ports op de proppen te komen voor het schattige indie-avontuur. Ergens dit jaar moet de wondere wereld vol ‘wums’ook verschijnen op PlayStation 4 en Xbox One.

In september wist Wuppo al menig gamerhart te veroveren met een ongekend knus ogende wereld om te verkennen. Als speler neem je de rol van een zogenaamde ‘wum’ op je, die op zoek gaat naar een nieuw thuis. Uiteraard ontplooit in die zoektocht een compleet avontuur, waarin Wuppo springt, schiet en een eind weg puzzelt richting het einddoel.

Wuppo werd daarmee het eerste project van de relatief kleine ontwikkelstudio Perzik & Knuist, die momenteel wordt aangevoerd door het tweetal Lars Korendijk (animatie en programmeur) en Thomas de Waard (componist en sound design). Hun eerste project mag zeker een succes genoemd worden, aangezien de oorspronkelijke pc-verschijning van het spel erg positief werd aangeschreven op de twee digitale verkoopplatformen, alsmede bejubeld door een handvol critici.

Wanneer de console-versies van Wuppo precies uitgerold zullen worden of hoeveel deze moeten kosten, is nog niet helemaal duidelijk. Binnenkort, zo luidt de bijbehorende trailer in ieder geval. Wuppo kost op pc tussen de 14,19 en 23,96 euro, afhankelijk van het verkoopplatform en de versie. Loop jij al een beetje warm voor een nieuwe verschijning van Wuppo?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren