Darksiders 3 middels een trailer nu ook officieel onthuld

Eerder vandaag werd het bestaan van Darksiders 3 al duidelijk nadat webwinkel Amazon de game iets te vroeg op zijn site had gezet. Nu is de game dan ook officieel aangekondigd door THQ Nordic middels een trailer die door het Amerikaanse IGN is gepubliceerd.


In Darksiders 3 speel je met Fury en dien je de fysieke verschijningen van de zeven hoofdzonden te verslaan. Zoals we van de Darksiders-franchise kennen, gebeurt dit alles in een open wereld waarbij er naast vechten ook de nodige tijd besteed dien te worden aan puzzelen. De game wordt dan ook ontwikkeld door Gunfire Games, dat opricht is door voormalig medewerkers van Darksiders-ontwikkelaar Vigil Games.

Darksiders 3 zal in 2018 verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

 1.   
  nielsiebro's avatar

  Waarom moet nu elke hoofdrol een vrouw zijn?

 2.   
  MikeGevers's avatar

  nielsiebro schreef, "Waarom moet nu elke hoofdrol een vrouw zijn?"

  In dit geval zou ik zeggen: om hitsige tienerjongens aan te trekken. Heb je gezien hoe ze erbij loopt? Niet bepaald de gamevrouw die feministen graag zien 😛

 3.   
  Leon 2.0's avatar

  nielsiebro schreef, "Waarom moet nu elke hoofdrol een vrouw zijn?"

  In de lore van Darksiders was Fury van begin af aan altijd al een vrouw. Aangezien War, Death én Strife mannen zijn, is de verdeling van de Four Horsemen in Darksiders dus nog altijd niet erg geëmancipeerd. Daarnaast is het wat overtrokken om te stellen dat ineens iedere hoofdrol voor een vrouw is weggelegd, wat daar is bij lange na geen sprake van.

 4.   
  WoKingNL's avatar

  Vette shit, niet gedacht dat ik ooit nog een Darksiders 3 zou krijgen! In deel 1 teasede ze de rest van de horsemen. Super vet dat Fury nu een keer aan de beurt is! Die laatste dude wordt nog tricky ivm dat ie dual wield pistols heeft en geen melee wapen..

 5.   
  Daniel Z's avatar

  Leon 2.0″][quote=”nielsiebro schreef, "Waarom moet nu elke hoofdrol een vrouw zijn?"

  In de lore van Darksiders was Fury van begin af aan altijd al een vrouw. Aangezien War, Death én Strife mannen zijn, is de verdeling van de Four Horsemen in Darksiders dus nog altijd niet erg geëmancipeerd. Daarnaast is het wat overtrokken om te stellen dat ineens iedere hoofdrol voor een vrouw is weggelegd, wat daar is bij lange na geen sprake van. [/quote]
  Vanuit historisch perspectief waren het mannen, dus in dat opzicht zou ‘emancipatie’ bullshit zijn. Niet alles hoeft verdraaid te worden om het voor iedereen aantrekkelijk te maken. Vanuit dat oogpunt draait de hele SJW-hype door, want mensen zeuren als iets historisch accuraat is. Maar inderdaad, in de lore is het al een vrouw en daar heeft de ontwikkelaar destijds al voor gekozen. Prima, een eigen interpretatie, nog voor het hele SJW/feminisme-verhaal, dus dat kun je er voor deze franchise uit laten.

  Echter, ik geef hem wel een beetje gelijk dat er tegenwoordig wel verdacht veel games, films en series verschijnen met een (sterke) vrouw in de hoofdrol. Begint voor mij wel een beetje aan te voelen als het pleasen van in dit geval de vrouw. Het zou normaal moeten zijn dat je in het ene medium een man ziet en in het andere een vrouw, of bepaald ras etc. Momenteel lijkt het allemaal zo geforceerd en dat is jammer.

  Even voor de goede orde, ik vind mannen en vrouwen (tot we bij essentiële punten komen) gelijk.

 6.   
  Leon 2.0's avatar

  WoKingNL schreef, "Vette shit, niet gedacht dat ik ooit nog een Darksiders 3 zou krijgen! In deel 1 teasede ze de rest van de horsemen. Super vet dat Fury nu een keer aan de beurt is! Die laatste dude wordt nog tricky ivm dat ie dual wield pistols heeft en geen melee wapen.."

  Gaat interessant worden inderdaad. Is te hopen dat Darksiders 3 het goed genoeg doet om een deel 4 met Strife te rechtvaardigen. Dan daarna natuurlijk een Darksiders 5 waarin je met War, Death, Fury én Strife Avengers-stijl aan de slag gaat als ultieme afsluiter. 🙂

 7.   
  Downzilla's avatar

  Net zoals ze het geslacht van Frank hebben aangepast in dat boek wat die schreef, dat was wel het toppunt van SJW.

 8.   
  MikeGevers's avatar

  WoKingNL schreef, "Vette shit, niet gedacht dat ik ooit nog een Darksiders 3 zou krijgen! In deel 1 teasede ze de rest van de horsemen. Super vet dat Fury nu een keer aan de beurt is! Die laatste dude wordt nog tricky ivm dat ie dual wield pistols heeft en geen melee wapen.."

  Ik had het inderdaad ook helemaal niet zien aankomen. Ik wist wel dat de rechten gekocht waren, maar ik dacht destijds dat het om een package deal ging ofzo. Wat betreft de nieuwe wapenstijl van Strife, denk ik dat het wel mee zal vallen qua problemen. De zweep van Fury is ook niet echt vergelijkbaar met het zwaard van War of de zeis van Death, behalve dan dat het ook een (soort van) mêlee-wapen is. Wel is het natuurlijk zo dat ze de Darksiders-engine wat moeten uitbreiden om pistolen werkbaar te maken. Maar als ze de zweep van Fury voor elkaar krijgen, heb ik er het volle vertrouwen in dat ook Strife’s pistolen geen probleem zullen zijn.

  En nu we toch bezig zijn met vervolgen op oude THQ-titels: maak meteen ook even een nieuwe Titan Quest 8)