Arkane Studios stelt pc-gamers gerust over prestaties van Prey

Arkane Studios staat niet bekend als een ontwikkelaar die goede pc-ports levert. De vorige game van het bedrijf, Dishonored 2, kampte op de pc bij de release met ernstige prestatieproblemen en Digital Foundry maakte de game dan ook met de grond gelijk. Pc-gamers hebben dan ook niet heel veel vertrouwen in de volgende game van Arkane: Prey.

Pc-gamers zijn dan ook enigszins bezorgd over het spel, vooral ook omdat de speelbare demo niet beschikbaar is op hun platform. De ontwikkelaar stelt ons nu echter gerust: de ontwikkeling is begonnen voor de pc, omdat er ook pc’s worden gebruikt voor de ontwikkeling. Ook zegt CEO Raphael Colantonio dat de game nu klaar is en momenteel nauwgezet getest wordt op veel verschillende pc-configuraties.

Volgens Colantonio is dat nog geen garantie dat Prey goed zal draaien op élke pc, maar hij zegt dat Arkane vol vertrouwen is. Ook is het natuurlijk zo dat Prey is gebaseerd op de CryEngine, waar Dishonored 2 is gebouwd op de Void Engine van Arkane zelf. CryEngine-games draaien over het algemeen goed op de pc.

Prey komt op 5 mei uit voor de pc, Xbox One en PlayStation 4.

 1.   
  Heccer's avatar

  Eerst zien dan geloven ze beginnen al verkeerd met geen demo

 2.   
  MikeGevers's avatar

  Heccer schreef, "Eerst zien dan geloven ze beginnen al verkeerd met geen demo"

  Ik zou inderdaad zeggen dat zo’n demo dé ultieme mogelijkheid is om verschillende pc-configuraties te testen. Je kunt achter een bureau wel allerlei pc’s samenstellen, maar uiteindelijk doet de consument toch wat hij zelf wil, ook wat betreft zijn game-pc.

 3.   
  Amaraldane's avatar

  Dat is maar een zwak excuus van Arkane Studios. Het feit dat we geen demo krijgen zegt eigenlijk al genoeg. Dit gaat net zoals Dishonored 2 worden: talloze beta patches waarvan sommige alles erger maken en je drivers constant updaten zodat je spel niet om de 5 minuten crasht.

 4.   
  Tom's avatar

  Ik heb tijdens mijn vier uur met de game (op pc) geen enkele crash meegemaakt. Was uiteraard wel een flinke bakbeest van een systeem, maar desalniettemin leek er weinig mis met de optimalisatie. Framerate was goed stabiel en slechts een enkele (enigszins hilarische) physics bug meegemaakt.

 5.   
  Amaraldane's avatar

  Ik heb nu ook geen slechte computer, integendeel zelfs en toch had ik prestatieproblemen. Eerst werden die een tijdje verholpen door het updaten van mijn drivers, maar alles werd alweer instabiel vanaf het moment dat ik een bepaalde patch had gedownload. Nu goed, ik heb desondanks alles het spel wel 2 keer kunnen uitspelen, maar als op mijn computer Prey dezelfde problemen gaat vertonen als DH2 ga ik toch wel zwaar gefrustreerd raken. Bugs heb ik dan weer niet meegemaakt of ik moest te geconcentreerd zijn geweest om ze op te merken.