Ontwikkeling Death Stranding verloopt prima, maar zit nog in een vroeg stadium

De nieuwe game van Hideo Kojima, Death Stranding, tevens de eerste game sinds hij met Konami heeft gebroken, zit soepeltjes in de ontwikkeling. Het algemene plan voor de game is klaar, er is een plot en Kojima Productions is meerdere systemen aan het testen. Soepel, volgens Kojima, maar nog wel in een vroeg stadium.

..the general plan for the project and a plot, apparently, and is testing various systems; it sounds like he meant both technical and gameplay-related. In other words, Death Stranding is still in the relatively early stages, with lots to lock down.
Als Death Stranding een restaurant was, zou de beste man momenteel tafels uitzoeken en menu’s plannen, om maar een vergelijking te maken. Bovendien is het kiezen van gerenommeerde acteurs een specifieke strategie, met Kiefer Sutherland in Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes en The Phantom Pain en Norman Reedus in PT – en nu dus Death Stranding. Ook hebben Hannibal-acteur Mads Mikkelsen en regisseur Guillermo del Toro een rol in de nieuwe game van Kojima.

Volgens hem geeft het werken met acteurs een hele andere dimensie aan games. Ze doen dingen die hij zich niet kan voorstellen, het maakt de ‘wereld groter’, er gebeurt iets op het toneel. De personages worden realistischer door met echte mensen te werken, dat zou de ontwikkelaar nooit met CG kunnen bewerkstelligen. Waarschijnlijk is dat de reden dat David Hayter, voorheen de stem van Snake uit Metal Gear Solid, is vervangen door een grotere Hollywood-naam.

By bringing in actors, they do some things that I don’t imagine. That alone makes the world bigger, there’s something happening on the stage.
We hoeven van Death Stranding in ieder geval geen military stealth action-game te verwachten, maar volgens Kojima zal het wel als een vertrouwde third-person action game aanvoelen. Wanneer we meer te zien krijgen of überhaupt met het spel aan de slag mogen is nog onbekend.

Death Stranding verschijnt exclusief voor de PlayStation 4.

 1.   
  Heccer's avatar

  (null)

 2.   
  MikeGevers's avatar

  Het klinkt alsof Death Stranding eigenlijk veel te vroeg is aangekondigd. Ergens vermoed ik dat we alleen maar weten van het bestaan ervan omdat Kojima Productions (en Sony?) investeerders wilde aantrekken.

 3.   
  tranceguy's avatar

  Dit wordt een game van het kaliber HZD let maar op…. De man is een levende legende, zegt genoeg…

 4.   
  tranceguy's avatar

  MikeGeversNET schreef, "Het klinkt alsof Death Stranding eigenlijk veel te vroeg is aangekondigd. Ergens vermoed ik dat we alleen maar weten van het bestaan ervan omdat Kojima Productions (en Sony?) investeerders wilde aantrekken. "

  Niet vroeger dan andere games van deze grootte hoor… Valt best mee btw… En dan nog, hoezo te vroeg… Het is best lekker als er toegewerkt wordt naar een hype. En ik weet gewoon dat dit een goede game gaat zijn…