Analist: PlayStation 5 verschijnt volgend jaar

Vorig jaar verscheen de PlayStation 4 Pro, een iteratieve upgrade van Sony’s originele PS4. Momenteel is de Pro het paradepaardje van de huidige generatie, maar met de release van de Xbox Scorpio komt daar dit najaar verandering in. Macquarie Capital Securities-analist Damian Thong beweert dat Sony zijn voorsprong snel weer zal terugpakken.

Analisten roepen wel vaker wat, maar Thong is niet zomaar een analist. Hij voorspelde eerder namelijk correct de komst van zowel de PlayStation 4 Pro als de PlayStation 4 Slim.

Thong verwacht dat Sony de “next-generation PlayStation” in de tweede helft van 2018 uitbrengt. Hoewel hij niet specifiek praat over de PlayStation 5, lijkt het onwaarschijnlijk dat Sony een tweede iteratieve upgrade zal uitbrengen. Een officiële reactie van de Japanse fabrikant blijft vooralsnog uit.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  dat ze maar eens een SSD erin frotten. Want die lange laad tijden dat kan toch echt niet meer anno 2017/2018.

 2.   
  kiesmaarwa's avatar

  Het lijkt mij eerder dat ze nog eens een ‘superslim’ versie van de ps4 uitbrengen, wat bij de ps3 ook totaal onlogisch was. De PS5 mag nog wel 5 jaar op zich laten wachten wat mij betreft.

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  kiesmaarwa schreef, "Het lijkt mij eerder dat ze nog eens een ‘superslim’ versie van de ps4 uitbrengen, wat bij de ps3 ook totaal onlogisch was. De PS5 mag nog wel 5 jaar op zich laten wachten wat mij betreft."

  5 jaar nee maar het hoeft idd niet volgend jaar al

 4.   
  mmx's avatar

  Je weet het maar nooit met sony ik wacht wel af .En als er een nieuwe PS5 komt ben ik het met Chilozz eens die laadtijden zijn soms tergend .

 5.   
  soldierarjan's avatar

  Ik verwacht eerder volgend jaar aankondiging en 2019 release van console.
  Maar sony gaat zeker iets doen om de aandacht van scorpio weer af te leiden na hun toe

 6.   
  someone else's avatar

  Als die ps5 echt volgend jaar uit komt kom je wel bedrogen uit als je net de ps Pro hebt gekocht

 7.   
  Papachico's avatar

  slim versies komen meestal rond dezelfde tijd uit dus dat zegt al geen ene reet. PS5 zie ik echt niet volgend jaar verschijnen. Ze kunnen nu al niet eens alles uit de ps4 halen. Sony die er zeker iets aan gaat doen om de aandacht te trekken van de Scorpio? Uhhhh nee. Waarom zouden ze? Ik zou t meer geldverspilling vinden.

  Die SSD erin pleuren vind ik nog t beste idee.

 8.   
  Leon's avatar

  Een (super)slim-versie met dezelfde specs zou geen “next-generation PlayStation” zijn. Dan hebben we het echt over een significant sterkere console, minstens zoals de PS4 Pro 🙂

  Buiten dat lijkt 2018 mij ook aan de vroege kant. Zeker met de PS4 Pro moet de huidige generatie wel langer meegaan dan vijf jaar.

 9.   
  tranceguy's avatar

  Gaat eerder een zwaar opgevoerde PS4 worden, veel te vroeg voor een PS5… Die gaat pas in 2020 komen,alshet niet al 2021 is…

 10.   
  3333/3333's avatar

  Papachico schreef, "Ze kunnen nu al niet eens alles uit de ps4 halen.."

  Ja die console is echt een onuitputtelijke krachtbron… 🙄

 11.   
  Papachico's avatar

  Patriotic Pepe schreef, "

  ”Papachico” schreef, "Ze kunnen nu al niet eens alles uit de ps4 halen.."

  Ja die console is echt een onuitputtelijke krachtbron… 🙄 "

  Schattig.. maar hoor je mij dat zeggen? Je kan echt nog wel meer uit de ps4 halen voordat je gaat beginnen aan een ps5. Misschien beter lezen voordat je stoer gaat doen 😉

 12.   
  3333/3333's avatar

  De PS4 was in technisch opzicht al achterhaald toen die uitkwam, waarom denk je anders dat ze met de Pro zijn gekomen. Bij de PS2 en PS3 zou je kunnen zeggen dat het een tijd heeft geduurd voor ontwikkelaars het uiterste uit de consoles konden halen, maar bij de PS4 hikken de ontwikkelaars al heel lang tegen de limitaties van de hardware aan.