Meer dan 30 miljoen gamers doken Overwatch in

Het zal weinig gamers ontschoten zijn, maar Overwatch is een waar succes gebleken. Niet alleen kreeg Blizzards schietspelletje talloze lovende recensies, maar de game kon ook rekenen op een miljoenenpubliek. Via het officiële Twitter-account heeft het team achter Overwatch laten weten inmiddels ruim 30 miljoen gamers verwelkomd te hebben.

Hoeveel actieve spelers Overwatch dezer dagen telt, dat zal ongetwijfeld verschillen van Blizzards inlogcijfers. Toch blijft een totaal van 30 miljoen unieke accounts in de game een nummer waar menig ander online spel van zou dromen. Al helemaal gezien het geringe tijdsbestek waarin Overwatch speelbaar is. De game verscheen pas eind mei vorig jaar, maar blijft nog altijd nieuwe spelers trekken.

Het succes van Overwatch is Blizzard absoluut niet onbekend. Ook de MOBA van dezelfde makelij, Heroes of the Storm, springt gretig in op de populariteit. De gratis te spelen online arena kreeg eerder al een Heroes of the Storm 2.0-versie waarin het progressiesysteem van Overwatch dunnetjes over wordt gedaan, maar ook Overwatch’ helden als Genji en D.Va verschuiven nu richting de Nexus van ‘HotS’.

Heb jij Blizzards shooter ook al een poging gegund, of blijf je voorlopig nog even uit de buurt van Overwatch?

  1.   
    someone else's avatar

    Vind het ook een prachtgame, maar met zo’n grote player base zou je toch verwachten dat ze wel op een wat hoger tempo nieuwe heroes uit zouden kunnen brengen