Razer Lancehead onthuld; draadloze gaming muis met vernieuwde software

Wie draadloos wil genieten van een gedegen muiservaring heeft het niet altijd voor het uitkiezen. Juist voor die niche onder de grote getalen gamers komt Razer nu met een gloednieuw model: de Razer Lancehead. Een 16.000 DPI laser-muis die (optioneel) volledig zonder draad werkt. Middels een USB-dongle vindt de Lancehead over 2.4 Ghz frequentie alsnog verbinding met de pc in kwestie.

De Lancehead maakt daarbij gebruik van ‘Adaptive Frequency Technology’ (ATP) om een goede draadloze verbinding te verzekeren. Die moet ervoor zorgen dat alle bewegingen goed doorgespeeld worden naar de computer, zelfs al bereiken die de beloofde 50G-versnellingen. Dat staat gelijk aan een snelheidsverwerking van 210 inch per seconde (IPS), wat ongetwijfeld de zelfbenoemd eSports professionals zeker kunnen gebruiken.


Razer lanceert met de Lancehead ook een nieuwe vorm van software. Razer Synapse Pro dient het (inmiddels al vrij lang in leven gehouden) Razer Synapse te vervangen, en deze nieuwe muis zal het eerste stuk randapparatuur zijn wat daarvan gebruik zal maken. Vanuit deze software wordt het wederom mogelijk om statistieken van de accessoires bij te houden, alsmede eigen lichtprofielen in te stellen voor de iconische Razer Chroma-verlichting, die ook op de Lancehead aanwezig is met 16.8 miljoen kleuren.

De Razer Lancehead gaat rond mei/juni dit jaar op de kop voor 149,99 euro, waarvoor pre-orders al worden aangenomen op de officiële Razer website. Is dat je allemaal iets te veel? Weet dan dat er (nog iets eerder) ook een Razer Lancehead Tournament Edition zal verschijnen, die onder meer de draadloze functionaliteiten in de ban doet. Deze ‘TE’ van de Razer Lancehead krijgt de richtprijs van 89,99 euro.

 1.   
  Mattiees's avatar

  flink aan de prijs voor een muisje, ben benieuwd hoe de draadloze muis zich verhoudt tegenover die van logitech die flink wordt bejubeld.

 2.   
  ShinySimon's avatar

  Wel een beetje een duur muisje hopen dat hij het wel waard is

 3.   
  Tom's avatar

  Draadloos is natuurlijk altijd prijziger. De bekabelde versie valt qua prijs nog mee, zo lijkt het. Weliswaar wat aan de dure kant voor een lasermuis, maar wel weer mooi dat ze bij die editie niet meteen de Chroma-verlichting eruit mikken.