Roger de kangoeroe uit Tekken 7 gehaald wegens dierenactivisten; Kuma blijft

Wie rekende op de iconische boksende kangoeroe Roger Jr. in Tekken 7 komt helaas van een koude kermis thuis. De kangoeroe is inmiddels één van de bekende gezichten van Tekken maar gaat niet terugkeren in Tekken 7. Reden voor het vertrek van de kangoeroe is de angst voor dierenactivisten, aldus Katsuhiro Harada, de producent van het spel:

There was a video of a man’s dog being headlocked by a kangaroo, and he punched it in the face. It turned into a big problem. People were complaining about him punching a kangaroo. It seems that in the last few years there’s a lot more animal activists who, even though they probably wouldn’t play our game, would still hear about that, about a kangaroo in our game being punched, and would complain about it.
Opvallend is dat de reden voor het schrappen van Roger verder geen impact heeft op een ander iconisch dier uit de Tekken-games. De beer Kuma blijft gewoon in Tekken 7 zitten. Volgens Katsuhiro zijn beren duidelijk sterker dan mensen dus Kuma mag blijven. Zowel Kuma als Roger zijn vechtende dieren die in het verhaal van Tekken door genetische manipulatie bevorderd zijn. Kuma en Roger zijn sinds de eerdere delen van Tekken al speelbaar ook al moet Roger nu een plek in het rooster van Tekken 7 opgeven. Tekken 7 komt 2 juni uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

 1.   
  Jethy's avatar

  Jeeeeezus, wat een zielige bedoeling.

 2.   
  mheiden21's avatar

  SJW’s bedankt!

 3.   
  mmx's avatar

  Wat een idioten zeg !

 4.   
  RiiLaKuma's avatar

  Als Kuma ooit om deze reden geschrapt wordt komen er rellen.

 5.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Je kan wel boos worden op de dierenactivisten maar ze hadden zelf ook wel wat meer ruggengraat mogen tonen.

 6.   
  Blloody's avatar

  Buuuuuullllssshhhiiiiiiittttttt