Switch-versie LEGO City Undercover staat zijn mannetje; hogere resolutie dan Xbox One

LEGO City Undercover verscheen oorspronkelijk exclusief voor de Wii U, maar vorige maand bracht Warner Bros. een geremasterde versie op de markt. Deze verscheen voor de pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Het was één van de eerste multiplatform-games voor de Switch en Nintendo’s console staat opvallend goed zijn mannetje.

Uit tests van Digital Foundry blijkt dat de Switch-versie van LEGO City Undercover niet onderdoet voor de PS4- en Xbox One-editie. Qua graphics en framerate zijn de versies bijna identiek. Sterker nog: LEGO City Undercover draait op 1080p op de Switch, terwijl de Xbox One daar bij vlagen onder duikt.

Toch heeft de Switch-versie op enkele vlakken moeten inleveren. Zo is er geen ambient occlusion, wat betekent dat de graphics iets fletser ogen. Daarnaast hebben de textures een lagere resolutie en is de kwaliteit van zowel schaduwen als weerspiegelingen lager.

Verder mist de Switch het depth of field-effect van de PlayStation 4 en Xbox One, al zou je dat ook als voordeel kunnen beschouwen. Het zorgt er namelijk voor dat de Switch-versie er wat scherper uitziet. Bovendien verschijnen textures soms eerder op de Switch.

De volledige analyse van LEGO City Undercover is te lezen op Eurogamer. Onderstaande video geeft een mooie samenvatting.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren