Nintendo stopt eind deze maand met de productie van de NES Classic Edition

Nintendo stopt met de productie van de NES Classic Edition aan het eind van deze maand laat Nintendo of America weten. De heruitgave van de klassieke NES-console was volgens Nintendo niet gepland als een product dat op lange termijn verkocht zou worden. De laatste verscheping gebeurt aan het eind van deze maand en lijkt vooralsnog enkel gelimiteerd tot Amerika.

Hoewel het alweer een aantal maanden geleden is dat de NES Classic Edition uitgebracht werd hebben veel mensen door schaarse beschikbaarheid nog steeds geen exemplaar kunnen scoren. Nintendo of America erkent het probleem en biedt hiervoor zijn excuses aan:

We understand that it has been difficult for many consumers to find a system, and for that we apologize. We have paid close attention to consumer feedback, and we greatly appreciate the incredible level of consumer interest and support for this product. NES Classic Edition wasn’t intended to be an ongoing, long-term product. However, due to high demand, we did add extra shipments to our original plans.

De console is nooit bedoeld om op lange termijn verkocht te worden en de populariteit van het apparaat is door Nintendo zwaar onderschat. Ook al hebben ze meer consoles geproduceerd dan het plan was zijn er nog steeds veel mensen die de NES Classic niet hebben kunnen bemachtigen. De kans is groot dat door dit nieuws scalpers opnieuw een opruk maken en consoles opkomen om ze met een hoge winstmarge door te verkopen. Natuurlijk is er altijd nog de Virtual Console op de Wii U, Nintendo 3DS en in de toekomst de Nintendo Switch.

  1.   
    mrb80's avatar

    Gelukkig heb ik er een incl 2 controllers? Iemand kopen? Minimaal 600,- 😉

  2.   
    NoobAssPlayer's avatar

    Begrijp echt nog steeds niet waarom ze dit doen…

  3.   
    Batman360x's avatar

    En op de rommelmarkt maar 20 euro voor de ‘originele’ …