Pokémon GO houdt komende week Paas-evenement

De spelersbasis van Pokémon GO is niet meer wat hij is geweest: het aantal spelers is sinds de launch met 80 procent gedaald. Dat laat echter nog steeds vijf miljoen spelers over die dagelijks de app openen, en voor die mensen wordt er de komende week een event gehouden: het Eggstravaganza Easter event.

Zoals de naam al doet vermoeden, spelen eieren de centrale rol tijdens dit evenement. Dat is ook logisch, aangezien het gelinkt is aan Pasen. Wat is er dan aan de hand met eieren? Nou, allereerst kun je tijdens het evenement Pokémon uit 2 km-eieren krijgen, die je daar normaal gesproken niet uit kunt krijgen. Om welke nieuwe Pokémon het gaat, is niet bekendgemaakt. Ook krijg je twee keer zoveel Candy voor het uitbroeden van eieren, van welke afstand ook.

Daarnaast ontvangen spelers tijdens de Eggstravaganza een XP-verdubbeling voor alle acties in het spel: van het vangen van Pokémon tot, opnieuw, het uitbroeden van eieren en het vechten in gyms. In combinatie met Lucky Eggs kun je dus zelfs vier keer zoveel XP verdienen. Die zijn tijdens het evenement bovendien verkrijgbaar met 50 procent korting.

Het event begint vanavond om 22:00 uur Nederlandse tijd en loopt tot dezelfde tijd op donderdag 20 april.

 1.   
  ShinySimon's avatar

  Met 80% gedaalt, nu voel ik me zo een raar persoon die het nog wel speelt XD

 2.   
  MikeGevers's avatar

  ShinySonic schreef, "Met 80% gedaalt, nu voel ik me zo een raar persoon die het nog wel speelt XD"

  Ik speel zelf ook nog. Sterker nog, ik was aan het spelen toen dit nieuws werd aangekondigd. Je bent dus niet de enige 😉

 3.   
  Rory's avatar

  kijk eindelijk dubbel xp komen die 1k pidgey candy eindelijk van pas