Opvolger van ASUS ROG Gladius-muis verschenen: Gladius II

In de wereld van de randapparatuur staat ASUS bekend als een premium merk: je betaalt een flinke duit, maar krijgt daar (meestal) ook heel wat voor terug. Zo heeft ASUS bijvoorbeeld de ROG Claymore in de toetsenbordenmarkt, maar ook de muis is ASUS niet onbekend. Tot nu toe was de Gladius het paradepaardje (of parademuisje, zo je wilt) van de Taiwanezen, maar nu is zijn opvolger aangekondigd: de Gladius II.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Gladius II niet meer dan een voortzetting en verbetering van de originele Gladius. Als je de twee muizen op het eerste gezicht vergelijkt, zie je niet bijzonder veel verschil. Toch brengt de Gladius II enige vernieuwingen.

Het origineel had bijvoorbeeld alleen maar rode verlichting, maar in 2017 kan dat natuurlijk niet meer; de Gladius II heeft RGB-verlichting. Maar ook functioneel gezien is er een en ander verbeterd. De resolutie van de optische sensor van de Gladius II is bijna verdubbeld ten opzichte van zijn voorganger, van 6400 DPI naar 12000 DPI. Volgens ASUS was dit nodig omdat monitortechnologie ook vooruit gaat. Binnenkort worden er monitoren geïntroduceerd met een resolutie van 4K én een verversingssnelheid van 144 Hz. Hogere muisgevoeligheid wordt dus steeds belangrijker om enigszins op een beeldscherm te kunnen nagigeren.


Ook gaan de schakelaars ruim twee keer zo lang mee: van 20.000 naar 50.000 gegarandeerde klikken. Die schakelaars zijn bovendien vervangbaar, net zoals bij de oorspronkelijke Gladius. Echter, bij de oude Gladius zaten de schroeven verstopt onder gripplakkertjes, waar je slechts één reserveset van kreeg. Het vervangen van de switches was dan ook maar één keer mogelijk. De Gladius II biedt daarvoor een oplossing: de schroeven zitten nu onder rubberen bedekkingen, los van de grips. Zo kun je dus oneindig wisselen tussen schakelaars, zodat je ook daadwerkelijk kunt experimenteren met verschillende soorten schakelaars.

Qua gamefuncties is er één groot verschil tussen de Gladius en de Gladius II: de nieuwe versie bevat een speciale knop om tijdelijk de DPI-instelling te verlagen. Dit is handig als je tijdelijk behoefte hebt aan meer precisie, zoals bij het gebruiken van een sniper rifle.

Ten slotte wordt de Gladius II, net als zijn voorganger, geleverd met twee verwisselbare kabels: een lange en gevlochten kabel voor thuis en een kortere, ongevlochten kabel voor onderweg. Dit maakt de Gladius II geschikt om te gebruiken op meerdere systemen, zonder dat je telkens je kabelmanagement opnieuw hoeft uit te voeren.

De prijs is van de Gladius II is met zijn 90 tot 100 euro iets omhoog gegaan ten opzichte van zijn voorganger, die voor 70 tot 75 euro over de toonbank ging.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  Lampjes porrrrrrrno 😀
  hahaa

  Zou gaaf zijn als jullie hem mogen revieuwen. 😀 Die onderste lampjes zien er wel kek uit. Soort van underglow 😀

 2.   
  Thijs.'s avatar

  Over het algemeen ben ik wel tevreden over Asus producten. Tevens vind ik deze muis overpriced. ik vind de prijs range van 50-70 wel max voor een muis. Ik zie niet wat deze muis beter doet dan bijvoorbeeld een Steelseries rival 300 die je tegenwoordig voor 40 euro kan bemachtigen

 3.   
  Tom's avatar

  Wel opvallend om te zien dat ASUS meteen aan de haal gaat met een nieuwe DPI-schakelknop. Dat principe werd geïntroduceerd met de muizen van Cyborg, later Mad Catz, die recentelijk nog failliet verklaard zijn. Ergens ook wel weer mooi dat een feature daarvan nu doorleeft in andere producten.

 4.   
  MikeGevers's avatar

  Thijs. schreef, "Over het algemeen ben ik wel tevreden over Asus producten. Tevens vind ik deze muis overpriced. ik vind de prijs range van 50-70 wel max voor een muis. Ik zie niet wat deze muis beter doet dan bijvoorbeeld een Steelseries rival 300 die je tegenwoordig voor 40 euro kan bemachtigen"

  Ik heb de originele Gladius voor 70 euro gekocht en dat was toen mijn favoriete muis ooit. Echt, die muis is heerlijk: lekker zwaar, ligt subliem in de hand, ongeacht de grip die je gebruikt en door de rubberen grips glijdt de muis maar heel moeilijk weg, zelfs in mijn geval.

  Maar na een paar maanden begonnen die rubberen grips los te laten, dus toen ging het bergafwaarts, ondanks (of dankzij) al mijn pogingen tot reparatie. Toen ben ik inderdaad overgestapt op een iets meer budget-georiënteerde optie, want om nou elke paar maanden 70 euro uit te geven aan een muis… 🙄