NPD: Xbox One kan PS4 verslaan in 2017 dankzij Scorpio

Eerder deze week onthulde Microsoft de specificaties van de Xbox Scorpio. De reacties van consumenten waren gemixt en ook analisten laten wisselende geluiden horen.

Mat Piscatella van onderzoeksbureau NPD heeft om te beginnen wel vertrouwen in de Scorpio. Zij denkt zelfs dat de Xbox One dit jaar de PlayStation 4 voorbij kan streven dankzij de Scorpio:

I remain bullish on the Scorpio in the US market, particularly in the launch year. I think Scorpio has the potential to push ahead of the PS4 in the US in 2017.

Adoption among the core gaming audience could be significant. And, while this is a niche audience to target, it’s the niche which is necessary to put the Scorpio on the path for longer term mass market adoption.

DFC Intelligence-baas David Cole ziet de toekomst van de Scorpio een stuk minder rooskleurig in. Hij vindt het zorgwekkend dat Microsoft zich blijft richten op de niche die het reeds heeft aangeboord. Cole denkt dat Microsoft zijn focus beter kan verleggen naar een bredere consumentengroep:
In DFC’s latest report on upcoming games we noted that more and more developers are opting not to release Xbox One versions of their games this season. Project Scorpio does not give [developers] reason to change that because it is really targeted towards core Xbox fans that are already converted.
Microsoft heeft eerder al aangegeven dat het met de Scorpio het vertrouwen van gameontwikkelaars terug wil winnen. Indien dat gebeurt, is het niet ondenkbaar dat de games (en daarmee ook de brede consumentengroep) vanzelf volgen.

Wat denk jij: kan Microsoft zijn achterstand op Sony inlopen met de Scorpio? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  mmx's avatar

  Ii denk dat ze het kunnen inlopen als het prijskaartje goed is en de prestatie hoog van de Scorpio maar ik wacht rustig af .

 2.   
  Moodey's avatar

  Scorpio komt erin en over 2 jaar komt de PS5 en Xbox 2 uit, lekker gewerkt.

 3.   
  huntedjohan's avatar

  ik ga de ontwikkelingen wel ff volgen. tot nu toe teveel spellen die ik op de pc wel kan spelen en niet op de console, als dat gat klein genoeg is ga ik maar wat graag over op de Scorpio.

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ach maak het uit wie wie verslaat je koopt die 1ne console omdat er voor jou leuke games op zijn.
  Voor mij heeft xbox geen leuke exclusieve en Playstation wel, en vind ook de controller fijner.

  Zo blijft het toch gewoon een kwestie van smaak.

 5.   
  CHILLOZZ's avatar

  Moodey schreef, "Scorpio komt erin en over 2 jaar komt de PS5 en Xbox 2 uit, lekker gewerkt."

  idd lekker belangrijk nieuws zou ik zeggen… Kunnen ze ff zeggen dat ze beter zijn en dan komt playstation weer met wat nieuws en dan liggen ze wederom weer achter. En zo zal de strijd eindeloos lang door blijven gaan.

  Persoonlijk zou ik t gaaf vinden als ze een soort van samenwerking deden. Elk spel op beide consoles kan. Dus dat er helemaal geen exclusives zijn.. kunnen mensen hun eigen keuze maken wat ze fijner vinden kwa console dus met name controller.

  zelfde liedje voor nintendo. 100% zeker dat als zei de mario spullen naar een bijv. Xbox en Playstation zouden brengen dat dat MEGA goed verkocht zou worden…
  Misschien nog beter dan dat ze nu doen… Want elke playstation en xbox gast zou graag wel mario willen spelen maar niet extra voor een enkele game een hele console willen kopen.

 6.   
  OnOwned's avatar

  Ze kunnen alleen de boel omdraaien als de Scorpio een bizar laag prijskaartje heeft van zeg maar 400 euro EN er moeten ook nog een hele zooi exclusives worden onthuld. Het liefste nog allemaal voor 2017, want ik ben het vooral eens met Mr. Cole dat ze nu met deze move de hardcore fans een keuze geven, maar de “casual gamers” en “zwevende kiezers” zelfs een beetje afschrikken. Al helemaal als het apparaat 500-600 euro gaat kosten. En nogmaals de xbox line-up is bizar slecht momenteel terwijl Sony al heel wat toffe games heeft uitgepoept en er ook nog een hele boel in de planning hebben.

 7.   
  JaslanNL's avatar

  Dit stuk is gericht op de VS. Ik zie Microsoft in de VS ook wel kans maken om een tijd meer sales te genereren dan Sony & Nintendo, maar dat is puur omdat de markt voor de Xbox daar het grootst is. Ga je kijken naar de rest van de wereld dan is het maar de vraag of de Xbox überhaupt nog meer dan een ander verkocht gaat worden. En zoals gezegd; er hangt ook veel af van het prijskaartje en de games die nog moeten uitkomen. Mocht de komende E3 een klapper voor Microsoft worden dan hebben ze kans, is het een meh, dan no way.

 8.   
  stan_the_manNL's avatar

  Ben benieuwd! De prijs zal heel belangrijk zijn. Wat exclusives betreft hoop ik dat microsoft nog wat verassingen in de pijplijn heeft. De lineup stelt weinig voor maar ik denk dat de aankondigingen nog wel komen op de E3 en ze daar echt gaan knallen.. ik hoop het in ieder geval;)

 9.   
  Thijs.'s avatar

  Tja wat moet je er over zeggen. De scorpio is op papier krachtiger. Maar wat doet de prijs? En in hoever zijn mensen bereid om 400+ euro ( naar mijn verwachtingen ) uit te geven aan een nieuwe console. Daarnaast, welke games maken het waard om momenteel een scorpio, of ps4 pro, te kopen. 🙄

 10.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Je console kan dan nét zo krachtig zijn, maar in het einde is er maar één dat telt… Software. The games! Of om what specifieker te zijn exclusieve games. Men koopt een Sony, Microsoft, Nintendo console voor de games die op DAT platform uitkomen!

  Dus again, je console mag dan net zo krachtig zijn zonder wat goede exclusieve games behind it ben je nergens!

 11.   
  Thijs.'s avatar

  ”DutchGamer-W-“ schreef, "Je console kan dan nét zo krachtig zijn, maar in het einde is er maar één dat telt… Software. The games! Of om what specifieker te zijn exclusieve games. Men koopt een Sony, Microsoft, Nintendo console voor de games die op DAT platform uitkomen!
  Dus again, je console mag dan net zo krachtig zijn zonder wat goede exclusieve games behind it ben je nergens! "

  Het is ook vaak voor mensen wat de ‘meta’ is. Nu is bijvoorbeeld Sony partner met COD toernooien op wereld niveau. Dit houd dus in dat iedereen die COD Pro speelt automatisch een ps4 moet kopen 🙂

 12.   
  MaTriXX's avatar

  Boeien wie er wint ik koop hem toch wel en mocht de PS5 ineens aangekondigd worden voor een release zeg dit jaar dan koop ik die ook, ik game graag en beiden hebben zo hun games die ik nu eenmaal wilt spelen dus wie er dan uiteindelijk de race wint tja lekker interessant maar ik hoop beiden want als er 1 dik dik dik verliest dan blijft er 1 console over en zonder concurrentie is het nu eenmaal zwaar KUT.