Uncharted 4 wint BAFTA voor beste game

De British Academy of Film and Television Arts organiseert al sinds 2004 een jaarlijkse Game Awards-show. Tijdens de twaalfde editie, die gisteren plaatsvond, ging Uncharted 4 er met de hoofdprijs vandoor.

Dit is de vijfde BAFTA die Naughty Dog aan zijn prijzenkast mag toevoegen. De Amerikaanse studio won in 2010 namelijk vier BAFTA’s voor Uncharted 2: Among Thieves. Hoewel Uncharted 4 dit jaar de belangrijkste prijs won, is Playdeads Inside eigenlijk de echte winnaar. Deze puzzelplatformer sleepte namelijk maar liefst vier awards in de wacht, waaronder die voor beste gamedesign.

Blizzards razend populaire Overwatch werd, niet geheel verrassend, benoemd tot beste multiplayergame. Ook Pokémon Go’s benoeming tot “Best Mobile Game” leidde tot weinig schokgolven in de zaal. Wel interessant was de prijs voor Overcooked, dat benoemd werd tot beste familiegame.

De volledige lijst met prijswinnaars is te vinden op de BAFTA-website.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  terecht uncharted is gewoon een mega goede en vooral mooie game.
  Van dat soort zouden er nog vele en vele meer mogen komen.

  Helaas lopen dat soort spellen niet van de lopende band af. Want dit is toch wel HET type spel wat ik toch wel erg gaaf vind.

 2.   
  sliderguy's avatar

  enige minpunt zelf vondt ik dat hij best kort was

 3.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Toch jammer om te zien dat kleinere games als Wild Animal Racing en Bad Rats ondergesneeuwd raken door de grotere AAA titels. Al helemaal als je je bedenkt wat voor onrecht het dierenrijk in de afgelopen jaren is aangedaan. Er zijn genoeg hardcore dierengames die ik veel eerder zou aanraden dan zo’n casual game als Uncharted

 4.   
  CHILLOZZ's avatar

  sliderguy schreef, "enige minpunt zelf vondt ik dat hij best kort was "

  ligt er een beetje aan, Als je een newby bent dan zal je toch wel op sommige punten behoorlijk vast zitten om de weg te zoeken.

  Als je zoals ik [En denk toch wel ook vele andere] Alle uncharted games hebt gespeeld dan weet je de weg sneller. En dan ben je er idd sneller doorheen,

  Bij het eerste deel zat ik ook op sommige punten goed lang vast. Totdat je dan ineens een liaan ziet of een stalen ketting waaraan je kunt slingeren.

  Vaak denk je niet dat je dat daadwerkelijk kunt gebruiken. En dan zie je dus niet de manier waarop je het moet doen.
  Maar eerlijk is eerlijk. in de eerste 3 delen zater meer en moeilijkere puzzels dan in deeltje 4.

  Heb bij voorgaande delen toch wel eens behoorlijk lang vast gezeten op sommige puzzels.