Open wereld wordt waarschijnlijk standaard in Legend of Zelda-games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild staat inmiddels te boek als een instant classic. Onze eindbaas Peter gaf de game in zijn review een 9,7 en zat daarmee aan de lage kant van het spectrum. Een van de meest geprezen features is de gigantische open spelwereld. Het is dan ook niet verrassend dat Nintendo overweegt om ook toekomstige Zelda-games van zo’n wereld te voorzien.

Game producer Eiji Aonuma werd in een Japans interview met Famitsu gevraagd of het volgende spel in de wereld van Zelda en Link voort zal bouwen op de open wereld. Het antwoord was kort, maar krachtig: waarschijnlijk wordt dit in de toekomst de standaard.

Dit bewijst maar weer eens dat de open gamewereld nergens heen gaat, hoewel het natuurlijk bepaald geen nieuw idee is. Nintendo pakt het concept op een bijzonder goede manier aan, dus het zal interessant zijn om te zien hoe de Japanners het in de toekomst verder ontwikkelen.

 1.   
  tijn80's avatar

  Wat maakt deze game een “open wereld” t.o.v. bijvoorbeeld Twilight Princess of zelfs ALTTP? Daar kon je ook altijd gaan en staan waar je wilde. Soms had je wel een bepaald object nodig om verder te kunnen, maar dat geldt waarschijnlijk ook voor deze game.

 2.   
  Hielke's avatar

  ”tijn80″ schreef, "Wat maakt deze game een “open wereld” t.o.v. bijvoorbeeld Twilight Princess of zelfs ALTTP? Daar kon je ook altijd gaan en staan waar je wilde. Soms had je wel een bepaald object nodig om verder te kunnen, maar dat geldt waarschijnlijk ook voor deze game. "

  Juist dat je geen object nodig hebt. Je kan meteen Ganon gaan confronteren als je dat wil, al is die natuurlijk erg lastig te verslaan als je niet wat sterke wapens hebt. Nagenoeg alles is te beklimmen om vervolgens er vanaf te paragliden. Ik ben in ieder geval zeer te spreken over deze formule!

 3.   
  Zwezinni's avatar

  De open wereld is dan ook echt super vet maar ze mogen het ook wel eens afwisselen als ze het zo gaan doen.

 4.   
  Papachico's avatar

  Ik vind t helemaal prima dat toekomstige Zelda games open world worden MAAR bring wel dungeons terug. Sorry maar die 120 achterlijke shrines zijn geen reet aan en die 4 beesten zijn ook niet bepaald dungeons. Geef meer bosses, moeilijke bosses en PLEASE geen koos ideeloos bosses. Tis geen Captain Planet ofzo.. Ohja Ganon was ook geen fuck aan en bij zn 2nd phase doet tie geen ene reet. De enige reden dat deze game goed is, is enkel door open world. Bosses, “dungeons” shrines, wapens die breken, master sword dat moet “opladen”, verhaallijn. Al dat is pure crap.