Twitch start eigen verkoop van games en het uitdelen van ‘Twitch Crates’

Even geleden al aangekondigd, nu daadwerkelijk live: het kopen van games, direct via Twitch. Ben je naar een leuke uitzending van een game aan het kijken, dan kun je nu gemakkelijk doorklikken naar de verkooppagina voor die specifieke game. Daarmee steun je niet alleen de ontwikkelstudio en Twitch, maar ook de specifieke streamer die jou tot de koop dreef.

Niet alle games zijn direct te kopen via Twitch, al blijft dat wel het uiteindelijke streven. Voor nu zijn het voornamelijk partijen als Devolver Digital, Ubisoft en Telltale Games die de handen ineenslaan met het stream-platform. De games zijn dan ook vaak in hun respectievelijk eigen software-omgeving op te starten, niet per se via een eigen launcher van Twitch.


Naast de game en de verhulde donatie voor de livestream, maak je met je aankoop ook kans op de zogenaamde Twitch Crates. Bij een aanschaffing van vijf dollar of meer, wordt je als koper beloond met zo’n mysterieus pakketje. In deze kratjes kunnen unieke Emotes, Badges of Cheering Bits zitten, die je vervolgens weer elders op de service in kunt zetten.

Om te vieren dat de Twitch Crates nu gelanceerd zijn, maak je met deze kratjes nog eens kans op extra goedheden. Tot eind mei kunnen er ook andere games, gear of andere hoofdprijzen uit een Twitch Crate getoverd worden. Zo wordt er elke week zeker vijfhonderd dollar aan professionele stream-apparatuur verloot onder de openers van Twitch’ nieuwe digitale doosjes.

Zie jij jezelf al een game kopen via Twitch zelf, of maken livestreams geen onderdeel uit van jouw overweging om spellen aan te schaffen? Wij horen jouw mening graag terug!

  1.   
    Thijs.'s avatar

    Vind het een goeie update, of ik snel een game zal kopen via twitch? nee dat niet. ūüôĄ

  2.   
    Downzilla's avatar

    inb4 twitch crate opening live streams