Windows 10 Creators Update met Game Mode wordt vanaf 11 april uitgerold

Onder het mom van Xbox als game-onderdeel van Windows, verschijnt in aanstaande grote Windows 10-update — de ‘Creators Update’ — ook een zogenaamde Game Mode. Deze exclusieve nieuwe modus moet je systeem erbij helpen om beter te presteren tijdens game-sessies. Irrelevante processen worden naar de achtergrond geduwd of volledig uitgeschakeld, zodat al je componenten zich beter kunnen focussen op grafische prestaties. En ja, dat alles komt 11 april al richting Windows 10.

De eerder vrijgegeven Game Mode video van Microsoft toont aan hoe deze nieuwe feature precies werkt en wat er zoal van te merken is:

Over een kleine twee weken begint het uitrollen van de Creators Update dus al voor Windows 10. In deze stevige patch zit, naast de Game Mode en een integratie voor Beam, ook een gebruikelijke hoeveelheid tweaks aan de besturingssoftware zelf. Pijlers zijn als altijd een verbeterd gevoel voor online beveiliging, maar ook de ondersteuning voor 4K-resolutie video’s in Windows’ eigen browser, Microsoft Edge.

Windows 10 Insiders konden al eerder gebruik maken van een aantal van de nieuwe functionaliteiten van de Creators Update. Zij vormden de eerste linie om de Game Mode extensief uit te proberen, alsmede het direct vanuit de game kunnen streamen op Beam.

Kijk jij uit naar de nieuwe, grote oppoetsbeurt van Windows 10? Of laten zaken als de Game Mode je volledig koud en blijf je liever bij Windows 7, of een ander OS? Geen zorgen: wij oordelen niet. Behalve als het MacOS is dan…

  1.   
    PaNNa's avatar

    Ben toch eens benieuwd wat en of het daadwerkelijk gaat doen wat er van verwacht wordt.

  2.   
    Tom's avatar

    Er waren meldingen over slechtere prestaties mét Game Mode dan zonder. Erg markant, al zullen dat wel de uitzonderingen zijn.

    Die hele Game Mode heeft lang genoeg aan mogen modderen voor Insiders, verwacht inmiddels toch wel dat het op zijn minst een aantal kleine voordelen brengt.

  3.   
    JuulsJo's avatar

    Ik hoop dat het goed werkt! Dat zou erg fijn zijn 😆

  4.   
    sjaak19832015's avatar

    Beter zorgen ze dat die problemen op pc verholpen worden wat betreft multiplayer modes in games zoals Forza Horizon 3. Het zijn enkel de games van Microsoft waar ik een NAT melding krijg. Op andere game platformen geen last van.

    Wat betreft die game mode ga ik er niet al teveel van verwachten.