Life for Life start vandaag; gamen voor het goede doel

Vandaag is het speciale game-evenement Life for Life in het museum voor Beeld en Geluid in Hilversum. Het evenement is opgezet om geld op te halen om de hongersnood in Afrika te bestrijden. Vanaf 16:30 tot 21:00 gamen verschillende YouTubers erop los om donaties te werven. Bezoeken is mogelijk en het evenement is ook via Twitch te volgen.

YouTubers Kwebbelkop, TheKing77NL, Sjaak, ShannaNina en anderen strijden tegen elkaar in een toernooi. Donateurs kunnen hun favoriete YouTubers bijstaan door te doneren en op die manier meer ‘e-levens’ in kopen. De YouTuber met de meeste levens wint het toernooi.

Gaming wordt steeds vaker ingezet als effectief middel om geld voor een goed doel op te halen zoals bijvoorbeeld Games Done Quick. Life for Life is via Twitch te volgen, maar bezoeken kan natuurlijk ook. Entree betalen is niet nodig, aldus de website van het museum voor Beeld en Geluid.

 1.   
  Thijs.'s avatar

  Tof, hopelijk hebben ze wel genoeg eten want hongerig game kan niet

 2.   
  J.W.'s avatar

  Tja, ik wacht nog steeds op een inzameling voor ons eigen land. Alles natuurlijk met goede bedoelingen, maar in nld zijn er genoeg mensen die door omstandigheden moeten rondkomen van een paar euro/dag en alle eindjes aan elkaar moeten knopen om hun onderdak niet te verliezen.

  Dus met gemengde gevoelens….

 3.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Toch ironisch dat Kwebbelkop nu levens moet gaan redden. Als ik van iemand van een hele hoge brug af wil springen is hij het wel met zijn geschreeuw.