Rocket League-ontwikkelaar reageert op slechte serverprestaties

Rocket League gaat al bijna twee jaar mee en ontwikkelaar Psyonix pompt nog er steeds regelmatig nieuwe DLC uit. Dit zorgt ervoor dat de spelersbasis blijft groeien, wat natuurlijk klinkt als goed nieuws. Echter, de laatste tijd kampt Rocket League met serverproblemen. Ook loopt de matchmaking op pc niet meer zo soepeltjes als voorheen.

Nu reageert Dave Hagewood, de directeur van ontwikkelaar Psyonix, op de problemen. De beste man zegt dat zijn bedrijf bezig is met het aanwerven van nieuwe werknemers om de onlinediensten te verbeteren. Ook werkt de studio aan het verbeteren van de interne processen en systemen.

While our player population continues to grow at a healthy pace, we need to do a better job at scaling up our systems and internal processes to handle this kind of growth. We are growing so fast, both as a company and as a game, that we are racing to fill new positions on our Online Services team.

We are effectively becoming an Online Service company, as Rocket League is primarily an online game, and we continue to grow in size and scope. Growing this team is one of our top priorities as we approach Rocket League’s two-year anniversary in July.

Inmiddels is er gespecialiseerde staf ingezet om onder meer de stabiliteit van de databases te garanderen. Ook zijn er mensen aan het werk gezet om dingen als lag spikes te voorkomen en om de problemen in de matchmaking te onderzoeken.

Hagewood zegt dat Rocket League momenteel lijdt aan wat groeipijnen, maar dat de game er snel bovenop zal komen. Binnenkort kunnen we een hotfix verwachten voor de ernstigste problemen.

Heb jij veel last van serverproblemen in Rocket League? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  mheiden21's avatar

  Ugh het is eerder wie heeft er geen last van als je een match probeert te vinden in Rocket League. Afgelopen week was het af en aan met connectie problemen.

 2.   
  PaNNa's avatar

  Had er ook last van, maar heb de laatste tijd geen RL meer gespeeld. Is zo een op en af game voor mij, nu ben ik er ff uit.

 3.   
  Thomsnov's avatar

  Ik speel een aardig potje rocket league maar nooit echt server problemen gehad. Maar in de RL community hoor ik hier inderdaad wel eens klachten over.

 4.   
  PaNNa's avatar

  Soms had ik dit probleem maar na één tijd spelen en ik uit een server ging om vervolgens te re-connecten. Dan kon ik makkelijk 10min op een potje wachten. Maar als ik de game opnieuw draaide was het probleem weg.

 5.   
  Prince's avatar

  Ik ben gestopt met spelen omdat de ping structureel tussen de 200 en 300 lag ipv tussen de 16 en 30. Is het inmiddels alweer verholpen?

 6.   
  Prince's avatar

  Nog steeds niet opgelost dus