Rogue One-acteur Alan Tudyk verklaart afwezigheid in Uncharted 4

Alan Tudyk is een begrip in de geek-cultuur. De man speelde een grote rol in het geliefde Firefly en schitterde onlangs nog als K-2SO in Rogue One. Oorspronkelijk zou hij een rol vertolken in Uncharted 4, maar uiteindelijk was hij nooit in de game te zien. Deze week verklaarde hij in een interview waarom.

Tegenover IGN stelt Tudyk dat hij Uncharted 4 nog niet heeft gespeeld. Hij is naar eigen zeggen meer een Halo-liefhebber:

Sorry Nolan North, I have not checked out the finished product. I don’t play that game. I always played Halo.
Later liet Tudyk zelfs weten dat hij helemaal geen PlayStation 4 bezit:
The buttons are shapes. That’s what’s kept me from PlayStation. I don’t know why I don’t want to touch triangles.
Tudyk beweert dat hij tijdens de productie van Uncharted 4 zelf besloten heeft om op te stappen. Hij zou het niet eens zijn geweest met enkele wijzigingen in het script:
I left because they decided to go a different way with it and so when they did that, when they changed leadership, it made my contract null and void and I was able to take that opportunity to walk away.
Tudyk is niet de enige acteur die Uncharted 4 tijdens de ontwikkeling verliet. Ook Todd Stashwick, wiens stem te horen was in de allereerste teaser trailer voor de game, werd tijdens het productieproces opnieuw gecast. Volgens Tudyk was ook Stashwick het niet eens met het nieuwe script. Eén ding is dus zeker: het verhaal van Uncharted 4 is gedurende de ontwikkeling drastisch veranderd. Wat Naughty Dog oorspronkelijk van plan was voor het laatste avontuur van Nathan Drake, zullen we misschien nooit weten…

  1.   
    Noice!'s avatar

    Lees: Amy weg, wij weg.