Xbox Live en OS volledig herbouwd voor Xbox Scorpio; focus op first party-games

Xbox-baas Phil Spencer heeft via Twitter laten weten dat Microsoft zijn studio’s klaarstoomt voor de Xbox One Scorpio. Volgens Spencer is first party-ondersteuning “van kritiek belang” voor het succes van de console.

Microsoft zou momenteel volledig toegewijd zijn aan het opbouwen van een goede first party-ondersteuning. Aanvankelijk lag de focus van de Scorpio vooral op de hardware, maar dat is nu komen te verschuiven. Spencer liet weten dat Xbox Live en het Xbox-besturingssysteem volledig opnieuw zijn gebouwd voor de Scorpio. Diezelfde toewijding wil het bedrijf nu in de first party line-up stoppen:

It’s a journey. Started w/ focus on hardware, longest timelines. We’ve rebuilt XBL and OS. Bringing same focus to 1P.
Deze hernieuwde focus moet binnenkort al zichtbaar zijn. Zo wil Microsoft tijdens zijn E3-presentatie meer aandacht geven aan first party-games:
I want to give our games more time on stage at E3, I sometimes feel like we rush telling the story of our games at E3.
Volgens de laatste geruchten zal Microsoft een speciale Scorpio-persconferentie geven voorafgaand aan de E3. Dat is gezien bovenstaande uitspraken niet ondenkbaar, want zo’n extra presentatie zou betekenen dat Microsoft zich tijdens zijn E3-persconferentie volledig kan focussen op games.

 1.   
  MaTriXX's avatar

  Zodra de Scorpio te pre orderen is gaat dat zeker gebeuren.

 2.   
  JaslanNL's avatar

  Goed teken dat ze voor de E3 apart de ruimte nemen voor de Scorpio. Ik hoop echt dat ze enorm gaan verrassen qua games, en dat ze de één na de andere top titel er in knallen, dat kan de Xbox goed gebruiken!

 3.   
  Mike2165's avatar

  hebben hebben haha

 4.   
  Heccer's avatar

  (null)