Verkoopcijfers Super Mario Run voldoen niet aan verwachtingen van Nintendo

Het is geen geheim dat Nintendo de smartphone heeft omarmd en dat heeft diverse succesverhalen opgeleverd. Zo bracht Pokémon GO een ongekende hype, kende Fire Emblem Heroes een prima start en was Super Mario Run ver voor de Android-launch al bijna honderd miljoen maal gedownload. Toch laat Nintendo tegenover het Japanse Nikkei weten dat Super Mario Run tot op heden niet zoveel geld heeft opgeleverd als Nintendo verwacht had.

Dit lijkt te komen door de, voor mobiele games, pittige instapprijs van Super Mario Run. Hoewel je een testversie van Super Mario Run gratis kan downloaden, dien je 9,99 euro te betalen voor de gehele game. Van de circa 90 miljoen iOS-gebruikers die in januari Super Mario Run gedownload hadden, zouden er slechts zo’n drie miljoen tot aankoop van de app over zijn gegaan.

Toch betekent deze voor Nintendo wat teleurstellende lancering van Super Mario Run niet dat de Japanse uitgever van plan is om van businessmodel te veranderen. Hoewel het later verschenen Fire Emblem Heroes wel over een free-to-play-mechanisme beschikt, geeft een woordvoerder van Nintendo tegenover Nikkei aan dat het Super Mario Run-model de voorkeur heeft bij Nintendo. Het businessmodel van Fire Emblem Heroes is volgens deze woordvoerder een outlier.

 1.   
  nielsiebro's avatar

  10 euro is ook echt te veel voor een app en voor wat je krijgt

 2.   
  ShinySimon's avatar

  Dat is niet heel gek met de prijs die ze vragen hoor

 3.   
  Bacotje's avatar

  You fucked it up!!!!! 🙁

 4.   
  Rory's avatar

  na een maand verlagen ze de prijs naar 5 eu

 5.   
  Mandamo's avatar

  Pokemon Go is toch ook echt een F2P titel, waarmee Mario eerder de outlier lijkt. F2P lijkt nog steeds het ideale business model te zijn voor mobiele games aangezien het platform kennelijk nog steeds niet als volwaardig wordt gezien door de massa.

 6.   
  NietNickMeneer's avatar

  Als zoon 3 miljoen mensen een tientje lappen heb je toch zoon 30 miljoen, niet verkeerd

 7.   
  JaslanNL's avatar

  €5,- Was inderdaad een betere prijs geweest, en voor veel mensen waarschijnlijk een makkelijker drempel om over te stappen. Daarnaast hadden ze hem gewoon op Android en iOS tegelijk uit moeten brengen. Maar alsnog denk ik dat ze niet mogen klagen, de R&D kosten hebben ze er vast al lang uit, met nog een leuke zak geld over voor nieuwe projecten.